POMOC OKO PARALELNOG PORTA
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
Re: POMOC OKO PARALELNOG PORTA
Jel tacno da sam sa ovim resio problem......Sa relejom?
Ispadne da mi samo to treba(nisam ni znao da postoje )...
Nije bas primer isti kao moj ali reko bolje nesto da okacim.
Ispadne da mi samo to treba(nisam ni znao da postoje )...
Nije bas primer isti kao moj ali reko bolje nesto da okacim.
- Attachments
-
- relej 2.gif (4.98 KiB) Viewed 1822 times
Da, ta shema rjesava tvoj problem, na izlazu releja spoji svoj potrošač i to je to.
-
OK,HVALA PUNO....
-
WhiteHead,
Ivan 2,
Scroller.
Posto ste mi pomogli i uopste pokusali pomoci jedino se mogu zahvaliti sa nekim elementima(diode,tranzistori,rezistori,step motor i "obican"el motoric,mislim da imam i neke pic/microcontrolere/ i kondezatore---fali mi releja).To je sve u fazi prikupljanja da bih se mogao trampiti,prodavati....za vas djaba .Sada nemam puno delova ali ako vam zaskripi pitajte me mozda budem imao nesto od vama potrebnog.... Doduse sve sam odlemljujem sa losom lemilicom ali pazim da ne preterujem sa temperaturom pa hladim sa druge strane komponente dok ih odlemljujem...neke sam isprobao i rade npr.diode>propuste u jednom a u drugom ne daju...
Ivan 2,
Scroller.
Posto ste mi pomogli i uopste pokusali pomoci jedino se mogu zahvaliti sa nekim elementima(diode,tranzistori,rezistori,step motor i "obican"el motoric,mislim da imam i neke pic/microcontrolere/ i kondezatore---fali mi releja).To je sve u fazi prikupljanja da bih se mogao trampiti,prodavati....za vas djaba .Sada nemam puno delova ali ako vam zaskripi pitajte me mozda budem imao nesto od vama potrebnog.... Doduse sve sam odlemljujem sa losom lemilicom ali pazim da ne preterujem sa temperaturom pa hladim sa druge strane komponente dok ih odlemljujem...neke sam isprobao i rade npr.diode>propuste u jednom a u drugom ne daju...
Iz konteksta tvoga posta pročitao sam da si uspio napraviti što si želio, drago mi je što si uspio, ako imaš bilo kakvo pitanje samo reci i sigurno će se naći neko na forumu ko zna odgovor. Ja sam slično započinjao, uz pomoć ovoga foruma ako uistinu želiš i ako si uporan možeš napraviti čuda, na ovom forumu svaki dan saznaš za neku novu stvar.
Pozdrav
Pozdrav
-
Nisam jos nista realizovao...Fali mi komponenti ali u glavi jesam solidno pa cekam da mi nalete komponente svakakve i da prionem na posao...
Ja zelim na taj moj "projekat"dodavati mnogo ludorija,to sam hteo od pocetka ali ne mogu navaljivati sa svakakvim stvarima odjednom/prvo da ovo "skarabudzim"xD.....samo da nabavim komponenti.
Ja zelim na taj moj "projekat"dodavati mnogo ludorija,to sam hteo od pocetka ali ne mogu navaljivati sa svakakvim stvarima odjednom/prvo da ovo "skarabudzim"xD.....samo da nabavim komponenti.