Elektricna bravica

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
dulethelegend

Elektricna bravica

Post by dulethelegend »

Prosto pitanje, da li neko zna gde ima da se kupi mala jednostavna elektricna bravica za orman? Ili kako napraviti jednu?
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Elektricna bravica

Post by elektor »

A što bi to trebalo biti električna bravica? Daj ti malo više informacija
dulethelegend

Post by dulethelegend »

E hvala ti na reply-u, jel znas kako izgledaju obicne bravice za orman sa kljucem? nesto slicno ovome http://www.alibaba.com/product-gs/22912 ... binet.html" onclick="window.open(this.href);return false;

tako da kada se na dovede napon na nju ona se otkljuca, tj povuce zubac u sebe...
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by elektor »

Moram priznati da nikad nisam vidio nešto ovako, kad sam vidio naslov teme na prvu sam mislio da se radi o kontakt bravici, tako da ti oko toga di nabaviti nemogu pomoći (jedino možda da naručiš s neta).
Takvu bravicu bi mogao i sam izraditi.
Uzmeš kontakt bravicu (prekidač s ključem), elektromagnet, bateriju, šuštu (feder, kako god) i metalni zubac. I sad sve složiš tako da zubac viri iz brave (feder ga gura van), kada okreneš ključ preko baterije se zatvori strujni krug s magnetom i privuče zubac. Kad se ključ vrati i početnu poziciju el. magnet prestane privlačiti zubac, a feder ga vrati u početni položaj.
Inače nevidim baš neku prednost ove prema mehaničkoj bravici jer za ovu trebaš imat struju,a kad nema struje nema ni otvaranja ormara. A obje bravice obavljaju isti posao.
Ovakva brava mi ima smisla jedino ako se radi o nekom sefu koji ima KeyLock..pa kad ubaciš pravu šifru prebaci relej koji da napajanje bravici, a ti okretanjem ključa otvoriš sef. Te na taj način dobiješ dodatnu zaštitu.
dulethelegend

Post by dulethelegend »

Nema bas KeyPad da ukucas sifru :D ali fora je da pozivom na telefon(kome je aktivirana vibracija) aktiviras bravu, tako sto ce telefon pri zvonjenju pustiti struju na + i - za njegov mali hmm.. vibrator :D i time otvoriti bravu a feder ce gurnuti fioku napolje.. ako me razumes :) Elektromagneti sta kako? gde da ih nabavim? Beograd :D
Nema veze, hvala ti u svakom slucaju
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

A pokusaj napraviti i sam.
To je samo elektromagnet i opruga. Nema tu prevelike mudrosti.
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by mataya »

ima kod mene :lol:
http://img822.imageshack.us/i/p26091012560001.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;

imao sam upravljacku elektroniku, ali bila je ogromna plocica sa preko 50 kontakata, elementi bez oznaka...
na kraju sam ju bacio u smece :twisted:
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
dulethelegend

Post by dulethelegend »

:D
Post Reply