Skidao sam elemente sa jednog "profesionalnog" odašiljača koji nije više radio pa sam nacrtao shemu. Frekvencija je kontrolirana kvarc kristalom, a snaga je oko 10mW. Ulaz je namijenjen za mikrofon pa je negdje naprijed i ulaz(input) ali neznam točno gdje pa nisam označio na shemi. Radi na frekvenciji negdje 130MHz i ima bas prijemnik samo za tu frekvenciju (koji radi).
Zanimaju me vaša mišljenja o shemi, kako to sve skupa izgleda:
http://fr*e-zg.t-com.hr/djaguni2/10mW.zip
Ispričavam se što je shema ispala ogromna, trebali biste koristiti neku zoom kontrolu. Inače sam je crtao u Splan-u.
Analiza sheme odasiljaca
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
-
- Pravo uznapredovao :)
meni izgleda crno - bijelo
dobra je shema, ali bi bilo bolje da si jos i poslikao, malo je frka sa onim Toko induktivitetom, shema je dobra za snage do 10mW, al ima i jednostavnijih, za vece snage je strogo zabranjena jer radi u frekventnom podrucju koje se koriste u avio prometu, tako da tu stvaras smetnje bili bi ti pred vratima istog dana.
Pozdrav
dobra je shema, ali bi bilo bolje da si jos i poslikao, malo je frka sa onim Toko induktivitetom, shema je dobra za snage do 10mW, al ima i jednostavnijih, za vece snage je strogo zabranjena jer radi u frekventnom podrucju koje se koriste u avio prometu, tako da tu stvaras smetnje bili bi ti pred vratima istog dana.
Pozdrav
DRUG STARI wrote:meni izgleda crno - bijelo
Pozdrav
Ma poslikao sam al tko zna di je taj predajnik bio jer su vodovi bili skroz losi. Ima jednostavnijih shema za predajnike snage 10mW s kvarc kristalom? Gdje? Imas kakav link? Pregledao sam mnogo shema po netu al nigdje nisam tako nesto vidio...