uf uf...nesto napisati o sebi....hm... zovem se ivan iz pule sam....po struci monter cent.grijanja i klimatizacije....25 god mi je...nisam neki strucnjak u elektronici, ali volim eksperimentirati...a ako negdje zapnem upitam oca koji je cijeli zivot u elektronici osima zadnjih 15 godina ali pomogne oko onoga sto me zanima...iako se za njegovo znnje danas puno toga unaprijedilo... mislim da bi to bilo to...
Trebat ću te oko centralnog tj osnovnih informacija...planiram ugraditi centralno (na drva) obzirom da trenutno ložim na 2 mjesta u kući pa mi je nepraktično i neekonomično...isplati li se stavljati one spremnike, ladomate...no otom potom, to je druga tema
znam da ovdje nebi trebao pisati...ali umjeto centralnog razmislio o ovome....ja osobno tu pec imam doma i zakon je...centralno je centralno ali ova pec nikad brige o njoj.. http://www.alup.hr/peci.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nešto slično ovoj peći ima moj kolega s posla i kaže da je vrlo zadovoljan. Ovo je "state of the art" tehnike grijanja na kruta goriva i hit u Europi. Dakle, Feko, ako imaš love - uloži - nećeš se pokajati.
hm, ne sviđa mi se ta rinfuza za loženje...kod nas na selu kupiš 12 metara drva i miran si za zimu . Toliko sada potrošim jer ložim na 2 mjesta, pa razmišljam da onda mogu grijati sve prostorije sa jednako toliko drva i još imati toplu vodu po zimi bez uključivanja el. bojlera jedino što treba uložiti cca 20-tak tisuća kuna
ma ja ne racunam na to da cu smanjiti potrosnju drva (u metrima)...možda se cak i poveca za koji metar no necu morati nositi drva u dvije prostorije i grijati samo te dvije prostorije, nego grijati cijelu kucu...pa i radionu