Frekventni inventor

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
nihad001

Frekventni inventor

Post by nihad001 »

Potrebna mi je shema frekventnog inventora koji bi frekvenciju mreznog napona 220V 50Hz podigao na 80Hz, a potrebno mi je za povecanja broja obrtaja kod asihrnog monofaznog motora...
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Frekventni inventor

Post by mataya »

kolika je snaga motora?
jesi li siguran da je motor predviđen za tako nesto odnosno da ce podnjet dizanje ferkvencije za 30Hz?
ako se dobro sjecam kod tih invertora za motore ferkvrencija je proporcionalna kvadratu napona :wink:

mozda sam i pomjesao nesto iz osnova :roll:
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Drago_Zg
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Drago_Zg »

Na Forumu sam mnogo puta naišao na pojam ili riječ koja ima drugo značenje, a time se izgubi prvobitni smisao rečenice. Naravno, to se ne odnosi na slengove (Tranza, pot, kond i sl.)
Neke stvari se moraju nazvati pravim imenom.
Što znači naslov "Frekventni inventor" Inventor se spominje i u tekstu. Znači nije "tip feler".
Riječnih stranih riječi ne prepoznaje "inventor".
Ali zato riječ "Invertor" ima značenje pretvarača ili izmjenjivača, što bi imalo smisla : Frekventni invertor.
Što se on u drugom postu i spominje.
Izgleda da je Smješko previdio ovaj naslov, jer bi te ,opravdano, već poslao na google.
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

nihad001 wrote:...shema frekventnog inventora koji bi...
nihade, inventor je izumitelj (na engleskom) a ono sto tebi treba je invertor :)

Vidi ima li sta ovdje: http://www.edaboard.com/ftopic194936.html" onclick="window.open(this.href);return false;

A na google probaj: "frequency doubler -patent". Znaci nemoj traziti inventore :)
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

@Dragec, vidio sam ja to, ali nisam htio reagirati, jer su me neki ovdje već proglasili dežurnom baba-rogom. Nemoguće je iskorijeniti polupismenost ili nepismenost. Pogreška se - dakako - svakom dogodi.
Post Reply