Dobio sam od jedne osobe maticnu plocu, procesor, ram i napajanje (te komponente sam promijenio).
Znaci, na maticnoj je 11 kondenzatora (1000uF, 6,3V) neispravno, odnosno, napuhnuli su se.
E sad, covjek koji koristi komp je rekao kako zna napon na sekundu pasti ispod 200V a onda naglo preko 250V te da su mu tako dosta stvari u kuci pregorjelo. Kako komp koristi neko no-name 350W napajanje (premium ili tako sl neko), odmah sam promjenio napajanje.
Dakle, promjenio sam svih 11 kondenzatora, s novima 1000uF, 25V) te upalio plocu putem istog napajanja. Maticna nije htjela bootati nista, sve radi, BIOS i to, POST prodje OK ali BOOTat ne zeli - ni s HHDa, ni s CDROMa...
mjenjao sam IDE kablove i sve...
Napominjem da je prije trebalo 10ak restarta da bi se komp upalio (odnosno prikazao sliku na monitoru), nakon promjene radi od prve.
Najbolja stvar u cijeloj prici je sto nakon sto sam ugasio komp, izvukao maticnu, primjetio da se jos jedan kondenzator napuhnuo (koji prije 100% nije bio - imam dokaze u slikama).
Eh, pa sad... Ima li maticnoj spasa? Vjerojatno je napajanje problem, promjenio sam i ovaj 12nasti kondenzator, no mene zanima, kad promjenim napajanje (ovo sam sutnuo kroz prozor), da li bi maticna mogla bootati normalno i da sve radi, ili je ipak neki integrirac ili sl dobio po piksi?
Hvala! BTW: kondenzatore na maticnoj sam sam mjenjao