enkoder te ploca za testiranje

Rasprava o PIC mikrokontrolerima, PIC projekti i drugo vezano za PIC-eve...

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
zelja
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

enkoder te ploca za testiranje

Post by zelja »

evo mene opet.

Mogu vam reci da ste me zainteresirali za PIC-eve i sve oko njih. Odlucio sam nauciti asembler. I odlucio sam napraviti neke korisne stvari. Ali naravno postavljaju se mnoga pitanja. Za pocetak imam dva.

1. kako se zovu one ploce (vidio sam na slikama gdje su ljudi testirali) sa izbusenim rupicama i napravljenim kontaktima na dnu (horizontalni i vodoravni) tako da se moze zabosti pic i komponente i dodatne zice za kontakt. E to bi mi trebalo. Zna li itko kako se zovu i gdje ih naci?

2. Htio bih povezati PIC i enkoder. Slucajno sam dobio jedan i to WDG58B od www.wachendorff.de E sada htio sam ga povezati sa PICom da mi daje pomake. Zna li itko neku stranicu sa uputama ili zna kako to najbolje izvesti posto moje skromno PIC znanje mi ne dopusta da se upustim u programiranje prije konzultacija. Malo me buni i prijevod. Je li ovo Shaft motor? Dok je stepper motor onaj kojemu mozes zadati koliko da ide i kad da stane.
CyberSky
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by CyberSky »

Shaft ti je koliko sam ja skužio je osovina,a ovaj WDG58 elektromotor
buco

Post by buco »

Ako imas neki IC koji je computerski upravljiv sklop , tad imas i dokumentaciju kako on radi , koji je nacin komunikacije s racunalom, koje naredbe su mu specificne i za koji HW je namijenjen , ako je to za taj tip motora uredu , vijerojatno ti pise u dokumentu postupak na osnovu kojeg ces napravit algoritam zeljenih operacija !!
Ako ti je to motor i zelis "direktno" upravljat [ bes spec ICa] uzmi one PIC kontrolere koji imaju PWM generator , to ti je najlakse .
[SINNER]
Penjem se :)

Post by [SINNER] »

@zelja odgovor na prvo pitanje nalazi se ovdje: :)

http://www.elektronika.ba/forum/viewtopic.php?t=447
[SINNER]

Post by [SINNER] »

A za drugo pitanje pogledaj ovo, mozda ti moze pomoci :wink:

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... _Forum.rar
Post Reply