Danas sam pronasao jednu semu light show-a i procitao tekst i light show mi se pricinio zanimljivim za izradu. E sad zanima me da li se negde moze naci ovaj program ili plugin za winamp koji preko lpt porta kontrolise light show. U tekstu koji sam procitao postoji internet adresa gde se moze skinuti program ali je sajt nepostojeci. Mozda bih odradio ovaj light show ali dzaba kad nemam softver. Pa me zanima da li neko sa foruma ima program ili zna gde mogu da ga skinem. U prilogu cu postaviti link gde se moze skinuti kompletan tekst i objasnjenje inace moze se naci i na prvom DVD-u izdanja HR elektronika.
Unapred zahvalan.
Probacu da nadjem na sajtu winampa plugin, a probacu i sa ovim softverom koji mi seljo0 preporucuje. Probacu da na izlazu lpt porta prikacim 8 le dioda i vidim kako bi funkcionisalo sa odredjenim pluginom, ali bi mi najvise odgovaralo kad bi nasao softver koji je autor seme i kompletnog teksta napravio.
to je sve isto...
discolitez je plugin za winamp
isti plugin se nalazi i na winampovom sajtu.
hardver je pravljen discolitez, za 8 kanala.
inace preporucio bi ti da skines discolitez pro, jer se tu svasta moze napraviti. imas raznih filtera, izvora signala i tako redom, stvarno se sa tim mogu napraviti odlicni efekti, pricam ti iz licnog iskustva...
ja sam radio sa ledicama, samo me zanimalo kako radi plug in i mogu reci da je odlican...
Ne znam šta konkretno hoćeš ali na linku koji ti je dao seljo0 imaš i hardver i softver. Klikni na sekciju 'Download' i izaberi program. S njim možeš da upravljaš hardverom. Imaš i neke predloške, čini mi se. Ja sam to nešto radio sa 3 kanala i jedina zamjerka je bila što bi često trebalo podešavati nivo ulaznog signala da bi ujednačeno radio. Vjerovatno to dosta ovisi i o samom snimku muzike koja se pušta i ako su ujednačeni nema potrebe za tim. Pretraži forum (discolitez), mislim da je ova tema već bila više puta.
kao što peđa reče, to je sve isto. pa vidiš da je i princip rada te tvoje šeme i one na sajtu discoliteza isti.
i meni se čini da sam imao nekih problema u vezi osjetljivosti, ali sigurno postoji i kakav plugin za normalizaciju.
Ja sam se igrao s tim discolitez. Izradio sam upravljački dio i složio matricu sa LED-diodama. Onda sam slagao efekte i mogu reći da je stvar vrlo zanimljiva. Ako je netko zainteresiran za otkup navedene igračke, neka se javi na PM.
Sad sam probao sa DiscoLitez i sa le diodama i radi odlicno, samo mi nije jasno zasto nece da radi Pattern Controller. Skinuo sam plugin za njega i kad ga ucita i kad pretisnem start izbaci mi neki error. A sema iz teksta je skroz ista kao i na sajtu. Uz DiscoLitez 2.1 ide i plugin za normalizaciju i odlicno odradjuje posao nemam nikakvih problema.
Decki ja prosle godine u april sam izradio ovaj uredzaj i radi savrseno.Stavio sam mu reflektor sijalice za bolje rezultate na svetlosne efekte.Nazaalost sam ga izrabotio kao maturski trud i ostao mi u skolu, inace bih vi pratio slike da vidite kako to izgleda.