Popravak Weller lemilice ?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Popravak Weller lemilice ?
Ovako,radi se o wellerici 25W koja je potpuno funkcionalna osim vrha koji je dosta uništen.
Stvar je u tome da sad kad idem promjenit vrh nema ga nigdje za kupiti jer su mi oni pizduni u chipoteci od 100 Wellerica prodali onu za koju ne drže zamjenske vrhove (mamu da im......)
Ova moja ima nekakav vrh na odvijanje pa ako zna netko gdje ih ima za nabavit taj bi mi savijet još najbolje pomogao ali nisam zato otvorio temu.
Naime,zanima me od koje slitine je najbolje izradit vrh lemila ?
Stari je rekao da ce ih on napraviti bez problema da izgledaju sasvim pristojno ali od cega ?
Ja i on mislimo da je od bakra najbolje ali treba li nekakav zaštitni materijal ili može samo goli bakar ?
Stvar je u tome da sad kad idem promjenit vrh nema ga nigdje za kupiti jer su mi oni pizduni u chipoteci od 100 Wellerica prodali onu za koju ne drže zamjenske vrhove (mamu da im......)
Ova moja ima nekakav vrh na odvijanje pa ako zna netko gdje ih ima za nabavit taj bi mi savijet još najbolje pomogao ali nisam zato otvorio temu.
Naime,zanima me od koje slitine je najbolje izradit vrh lemila ?
Stari je rekao da ce ih on napraviti bez problema da izgledaju sasvim pristojno ali od cega ?
Ja i on mislimo da je od bakra najbolje ali treba li nekakav zaštitni materijal ili može samo goli bakar ?
Korg X5D <3
- Feko
- Stariji član
Re: Popravak Weller lemilice ?
Šta ti znaci "vrh na odvijanje" jel ima rupu u sredini ili...? Najbolje slikaj da vidimo, barem onaj dio koji se nalazi u lemilici/grijaču!Black Angel wrote:...Ova moja ima nekakav vrh na odvijanje pa ako zna netko gdje ih ima za nabavit taj bi mi savijet još najbolje pomogao ....?
Možeš napraviti od bakra no to je kratkog vijeka
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Doslovice na odvijanje
Na vrhu je navoj i on se uvija u grijac......
Ne vidi se baš najbolje ali se može skopčat
Na vrhu je navoj i on se uvija u grijac......
Ne vidi se baš najbolje ali se može skopčat
Korg X5D <3
- Feko
- Stariji član
Bome takav vrh nisam vidio, mislio sam da vrh ima na sebi još i rupu...najbolje kupi novu lemilicu
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
A ko ga je vidio osim mene naivcine i proizvodjaca ?
Al moš mislit one gamadi u chipoteke.....bili ja i stari kupit lemilicu i pokazuje nam prodavac ovaj model koji je "najbolji" a na pitanje mogu li se vrhovi za ovaj model kupit kod njih ovaj lik je odgovorio "pa naravno da mogu".
Dođemo ti mi kupit vrhove za pol godine i nađemo istog prodavaca i pokažemo mu kakav vrh trebamo a prodavac kaže da oni takve vrhove nisu nikad ni držali.
Kad je moj stari popizdio
Ja mislim da ga taj tip još uvijek sanja kao najgoru nocnu moru
A tako mu i treba kad nam je uvalio lemilo od 200 kn za koje nema vrhova.......
Al moš mislit one gamadi u chipoteke.....bili ja i stari kupit lemilicu i pokazuje nam prodavac ovaj model koji je "najbolji" a na pitanje mogu li se vrhovi za ovaj model kupit kod njih ovaj lik je odgovorio "pa naravno da mogu".
Dođemo ti mi kupit vrhove za pol godine i nađemo istog prodavaca i pokažemo mu kakav vrh trebamo a prodavac kaže da oni takve vrhove nisu nikad ni držali.
Kad je moj stari popizdio
Ja mislim da ga taj tip još uvijek sanja kao najgoru nocnu moru
A tako mu i treba kad nam je uvalio lemilo od 200 kn za koje nema vrhova.......
Korg X5D <3
Istu ru lemilicu su i meni prodali i baš u petak sam išao ttražit vrh. Katastrofa..... Ići ću sljedeći tjedan još malo pogledat jel ima pri kojem wellerovom zastupniku možda takav vrh pa javim.
A da nije to slucajno kineski Weller ?
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Nije kineska nego meksikanska
Piše na kutiji cooper hand tools i da je to neka njemacka tvrtka.
Mozda i jest falsifikat iako se meni cini jako jako kvalitetna osim tih šugavih vrhova.
Dok je vrh bio nov ugrijala bi se na radnu temperaturu za 10-ak sekundi......
Piše na kutiji cooper hand tools i da je to neka njemacka tvrtka.
Mozda i jest falsifikat iako se meni cini jako jako kvalitetna osim tih šugavih vrhova.
Dok je vrh bio nov ugrijala bi se na radnu temperaturu za 10-ak sekundi......
Korg X5D <3
Ma šta je tebi...kakav falsifikat... ..pogledaj si na wellerovim stranicama imas nas model. Naručit ću si iz vana ako neću moć kod sebe do tog vrha.
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Ako nađeš vrhove kod nas javi gdje ih ima a ako budes narucivao izvana također javi pa da ti dam pare da i meni narucis .
Dok ja ovdje smisljam kako popravit lemilicu,stari mi iz zagreba donio lemnu stanicu i po kila kvalitetnog 1mm kositra kao uranjeni rođendanski poklon
Dok ja ovdje smisljam kako popravit lemilicu,stari mi iz zagreba donio lemnu stanicu i po kila kvalitetnog 1mm kositra kao uranjeni rođendanski poklon
Korg X5D <3
- Feko
- Stariji član
Sada budi frajer pa odi u chipoteku i pokloni tu sjebanu wellericu prodavacu koji ju je tebi prodao
http://www.cooperhandtools.com/brands/C ... 7103472175" onclick="window.open(this.href);return false;
To se traži. Mislim da bi i MT2 i MT3 odgovarali, ali oni su plosnati.
To se traži. Mislim da bi i MT2 i MT3 odgovarali, ali oni su plosnati.
majstori možete si pomoći. Ako je vrh sa slike, promjera 3,18mm, nabavite 3mm mesinganu žicu za "HART-LOTANJE" (autolimari, monteri centralnog grijanja itd., ili u dućanu sa opremom za iste - vrlo je jeftino).
- odrežite na željenu dužinu
- narežite navoj (tko ima nareznicu ima i "češalj" za utvrđivanje uspona vijka)
- taj komadić učvrstite u fixsiranu bušilicu ili tokarski stroj sa navojem u steznoj glavi
- dok se šipkica vrti prislonite turpiju za metal i oblikujte vrh (ako želite plosnati, isturpijajte ga ručno)
- gotov vrh ispolirajte finim šmirglom (brusni papir)
- učvrstite vrh u lemilo
- ispolirani vrh dobro odmastite, a zatim namažite pastom za lemljenje
- ugrijte lemilo i dobro pocinajte vrh
I to je to. Takav vrh nije kao tvornički (oni su od spec. legura) ali je jeftin i drži dosta dugo, 3x duže od bakrenog.
pozdrav
- odrežite na željenu dužinu
- narežite navoj (tko ima nareznicu ima i "češalj" za utvrđivanje uspona vijka)
- taj komadić učvrstite u fixsiranu bušilicu ili tokarski stroj sa navojem u steznoj glavi
- dok se šipkica vrti prislonite turpiju za metal i oblikujte vrh (ako želite plosnati, isturpijajte ga ručno)
- gotov vrh ispolirajte finim šmirglom (brusni papir)
- učvrstite vrh u lemilo
- ispolirani vrh dobro odmastite, a zatim namažite pastom za lemljenje
- ugrijte lemilo i dobro pocinajte vrh
I to je to. Takav vrh nije kao tvornički (oni su od spec. legura) ali je jeftin i drži dosta dugo, 3x duže od bakrenog.
pozdrav
- Attachments
-
- vrh.jpg (23.04 KiB) Viewed 6385 times
evo kako to izgleda u praksi. Vrhovi su bez navoja, jer je takvo lemilo - učvrščuju se vijkom na vrhu lemila
- Attachments
-
- vrrh.jpg (67.13 KiB) Viewed 6377 times