Vip Homebox - signal
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Vip Homebox - signal
Imam Homebox i to radi na foru HSDPA i UMTS-a. Imam antenu da mi pojača signal. Signal mi je oko -75 dBm kad antenu bacim kroz prozor. Kad mi je negdje u sobi il kad je bez antene, slabiji je signal. E sad, u sobi imam utičnicu za satelitski tanjur . Dali bih mogao kako antenu od Homeboxa spojiti na satelitski tanjur? Naravno da mogu, ali hoću li imati kakvog učinka? Živim u zgradi na trećem katu. Hvala
Edit: Za one koji neznaju, Homebox je internet
Edit: Za one koji neznaju, Homebox je internet
NECE, ako imas preko deset metara zaboravi pricu, LMR je kabel sa jako malo gubitaka i kosta oko 25-30 kn po metru, a SMA je konektor za kabel radjen za visoke frekvencije i kosta oko 25-35 kn po komadu a ako ides na vece duzine uracunaj jos jedno 300-500kn za dobru antenu.
...:::SVAKO "ZASTO", IMA SVOJE "JEBIGA":::...
E jebiga onda, ništa od te antene . Ma probat ću ja nešta spojiti pa kak bude, imam onaj qurac što pokazuje kolko mi je veza jaka pa ću po tome gledati. Ljudi kad traže moju zgradu, ja samo kažem: "Di vidiš da visi neka glupost sa prozora, to je moja soba"
Tako je @r2d2, roboti ne spavaju, oni samo pune baterije . Ja u prosjeku spavam oko 5 sati dnevno i uvijek sam odmoran... Da idem ujutro u školu, već bi ja bio u krpama . Al popodne mi škola ovaj tjedan tak da...
@Smješko, kako znaš da radim na 220V? Dobro, nekad spojim kroz sebe 40VDC kad mi je dosadno, pa malo treska al je oke. E Lega neće kupovati nikake antene, kabele ni konektore, Lega nema para
A zasad onda ništa, samo ću napraviti ovako kak sam naveo u prvom dijelu, dok se ne javi netko tko ima bolju ideju
Hvala @r2d2
Tako je @r2d2, roboti ne spavaju, oni samo pune baterije . Ja u prosjeku spavam oko 5 sati dnevno i uvijek sam odmoran... Da idem ujutro u školu, već bi ja bio u krpama . Al popodne mi škola ovaj tjedan tak da...
@Smješko, kako znaš da radim na 220V? Dobro, nekad spojim kroz sebe 40VDC kad mi je dosadno, pa malo treska al je oke. E Lega neće kupovati nikake antene, kabele ni konektore, Lega nema para
A zasad onda ništa, samo ću napraviti ovako kak sam naveo u prvom dijelu, dok se ne javi netko tko ima bolju ideju
Hvala @r2d2
Antena se može zalijepiti, ima ljepljivu stranu. Probao sam ju stavljati po cijelom štoku prozora i svuda je slabo. kada ju spustim skroz dolje do susjedovog prozora, onda mi je signal, po Vip-ovom, Dobar -75 dBm. Nekad sam znao imati i Vrlo dobar ali rijetko, nemogu to uhvatit nigdje više.
Zamisli onak, sjediš u sobi i ništa neradiš... I odjednom vidiš kako ti se iznad prozora spušta neka glupost od susjeda sa kata
Edit: A moji susjedi su svašta samnom proživjeli i doživjeli... Na ulaznim vratima imam kameru ; sa prozora mi visi antena ; na biciklu furam pojačalo (to vide dok sam ga prije nosio u sobu ) ; kad slušam muziku, ja to slušam ko na kirvaju . Imam 2x60W i slušam kak mi se u tom trenutku sluša... Sad također dere muzika . Još nisam imao problema sa susjedima, što se tiče glazbe.
Zamisli onak, sjediš u sobi i ništa neradiš... I odjednom vidiš kako ti se iznad prozora spušta neka glupost od susjeda sa kata
Edit: A moji susjedi su svašta samnom proživjeli i doživjeli... Na ulaznim vratima imam kameru ; sa prozora mi visi antena ; na biciklu furam pojačalo (to vide dok sam ga prije nosio u sobu ) ; kad slušam muziku, ja to slušam ko na kirvaju . Imam 2x60W i slušam kak mi se u tom trenutku sluša... Sad također dere muzika . Još nisam imao problema sa susjedima, što se tiče glazbe.