Windows 98

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
marty.markoh
Napredujem
Napredujem

Windows 98

Post by marty.markoh »

Pozdrav!Imam jedan stari IBM PC100(Onaj koji je bio zaključan-ako se tko sjeća topic-a) i htio bih instalirati na njega windowse 98(trenutno je hard formatiran-dakle obrisan).Instalacija krene i ide do trenutka kad u instal wizardu ispiše da mora rebootat komp.-poslije toga kreće sve od početka pita me hoću boot sa cdrom-a ili harda(ako izaberem hard-tada ispiše wrong disc-prtpostavljam zato što wind. još nisu instalirani).Kad izaberem cd-rom,počinje se otpočetka-ponovo do restiranja.ima li kakav boot cd(ne floppy)za dizanje windowsa98?Pomoć?Hvala :D
p.s. inače taj instalacijski cd-rom s windowsima 98 normalno instalira ih na drugom kompu.
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

Moro bi se startat poslje sa harda (tako kod mene) onda te pita za serial , poslje toga ti pravi start menu i ostalo (registre), nemoj se cudit ako ti kod pravljenja kontrolne ploce komp bude stajo pola sata tako imeni! Probaj ponovno a ako ne probaj sa drugog cd-a.

Pozz!
marty.markoh
Napredujem
Napredujem

Post by marty.markoh »

Znam da bi morao se startat-ali neće:resetira(pretposljednji dio instaliranja) i poslije reseta ne ide na posljednji-"završna podešavanja"-nego kreće iz početka.Kažem da je cd-rom ok-instalirao sam s njim windowse na drugi komp-isto traži reset ali se ponovo poslije vrati na završni dio instalacije-i sve ok.Probao sam hard premjestiti u novi komp(kao master)i isto se događa-a kao slave hard vidim ga i mogu očitati svojstva,brisati ga-formatirati)!?
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

Neznam vise stvarno probaj neki drugi os, ako imas ako nemas mogu ti dat torent za ms dos 6.22 pa da probas njega instalirat.

Pozz!
marty.markoh
Napredujem
Napredujem

Post by marty.markoh »

Riješio-u pitanju je bio bios(netko je prije mene mjenjao postavke)-stavljeno za paralell port:output only!Sada kad sam promjenio u bidirectional -sve šljaka-win instaliran.Zaje... je jer se mora svaki put čekati skoro do kraja instalacije (cca 40 min) da bi se vidjelo jel će raditi. :D
Post Reply