molim one koji se razumiju u racunare

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

molim one koji se razumiju u racunare

Post by mirzza »

Eh ovako...

Znaci imam jedan racunar koji zelim da formatiram, ali javlja mi se jedna greska koja mi se do sada nikad nije javljala...bar koliko ja foramtiram racunare... no predjimo na stvar.. Dakle, upalim racunar sve fino ocita i samo samo se pojavi crno i ljevom uglu miga donja crta i pojavi se sistem nije pronadjen..to se desi bilo koji da hard disk stavim bez obzira dali na njemu vec ima sistem ili nema... i onda ja da formatiram namjestim da mi se pokrece sa cd i udjem sve fino zavrsim i opet sad kad treba da krene instalacija sistema to mi se pojavi...dali zna neko u cemu je problem??? ako zna beskrajno sam mu zahvalan..
Elektronicar
Pravo uznapredovao :)

Post by Elektronicar »

- Resetuj bios i podesi ponovo.
- Zameni kabal na hdd i proveri kako je podesen master ili slave. Ako imas vise uredjaja na jednom kablu (primer cd-hdd) razdvoj ih sa drugim i pokusaj ponovo.
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

samo podesi da ti ponovo bootuje sa hard diska, a ne sa cd-a
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

evoo ja sam uradio kako si mi rekao restartovo sam BIOS i sad.. pri svakom ocitavanju nadje mi error na fllopy i ja ga iskljucim u BIOS-u i nepokazuje ...postlje svakog restartovanja stalno mi ponovo broji RAM i ko neke gluposti koje nije prije al ajde zanemari to sad namjestim da mi pokrece sa CD-a i on ono ko pokreni i ja enter i pocne provjeravat i izbaci ERROR nesto 4 ako je potrebno recu ti kako je tacno i ja ESC i on mi restartuje racunar i ja nediram nista on meni pokaze da imam gresku na system32/driver/Ntfs.sc nisam samo siguran za ovo .sc i kaze pritisni R sa ubacenim orginalnim CD Windowsa i ja ubacim CD da popravim i ja kliknem i on restartuje i nista neuradi ja opet restartujem opet mi ponudi R.... i stalno tako kako se toga mogu rijestit???
Elektronicar

Post by Elektronicar »

Posle resetovanja biosa potrebno je isti podesiti pa ce se greske izgubiti.
Verovatno nisi formatirao hdd pa ti zbog toga izbacuje systemsku gresku (predpostavljam).
Kada ti zatrazi "R" znaci da je potrebna popravka a to mi sve govori kao da nije podesen boot u samom biosu, samim tim windows ne pronalazi hdd i instalacija je nemoguca.

http://www.michaelstevenstech.com/cleanxpinstall.html
Post Reply