I nakon pola sata uzaludnog trazenja onako ljut odlucio sam napravit taj hex i podjelit ga s narodom, a ne trazit pare za takvu glupost.
Do sada nisam nikada programirao pic, ali zato ARM imam u malom prstu, koji je kudikamo slozeniji procesor. Procitao sam jednu knjigu o programiranju pica 16f84 i to je djecja igra u usporedbi s arm procesorima, jedino je malo zajebano sto pic koristi 14bitne rijeci pa ce vjerovatno trebat prosirivat s 8 na 16 bitova neke stvari al nebi smjelo bit problema. Dakle sintaksu sam naucio, logiku imam od prije

Evo kako planiram to srediti:
Glani program bi prisluskivao GP0 ulaz (znaci onaj di je tipkalo) i kada bi se pritisnula tipka ulazi u potprogram za memoriranje tipaka na daljinskom. Taj potprogram bi cekao prvi signal iz TSOP prijemnika i nakon toga svakih 26uS (jer ir daljinci salju signale u intervalima od 38kHz, pa ih ocito tako i TSOP proslijeduje na svoj izlaz) pregledavao stanje na GP4 ulazu i tako za 8 bitova (digitalni kod kojeg salje daljinac dugacak je 7 bitova, ali zasto ne iskoristiti svih 8 kad ih vec imamo na raspolaganju u jednom registru). Sada taj kod koji smo dobili spremamo na neku adresu u EEPROMU i cjeli postupak ponavljamo za jos jednu tipku i nju spremamo na lokaciju iza.
E sad onaj dio gdje treba prepoznati koja je tipka pritisnuta i ovisno o tome pojacati / smanjiti zarulju. Ovo bi stavio u prekidni potprogram koji bi se aktivirao kad pic iz TSOPa detektira promjenu signala, ponovo ucitavat bitove koje salje tsop i usporedit cijelu rijec s one dvije koje imamo u EEPROMu i ako su identicne onda pojacat/smanjit zarulju. Takoder nakon niza "praznih" signala treba se vratiti iz potprograma.
Ukoliko je prepoznat signal na pojacavanje/smanjivanje treba pozvati jedan od ta 2 potprograma.
Regulacija jacine svjetljenja bi se izvela tako da ako zelimo da nam zarulja svijetli na max, pustimo 1 na izlaz GP5, ako zelimo da je ugasena onda 0. A za razine izmedu moramo neprestano palit gasit zarulju i to bi se nama cinilo kao da zarulja slabije svijetli. Tu se samo treba malo poigrat oko tih omjera upaljeno/ugaseno i da se lijepa regulacija napravit.
Jos cu detaljno procesljat datasheetove od PIC12F629 i TSOP1138 da vidim sve detalje i bacam se na pisanje programa. Svi koji ste voljni pomoc javite se. Ovdje cu javit napredak i eventualne probleme oko pisanja programa.
I samo jedno pitanje: jel zna netko cemu mu sluzi ovaj povrat iz zarulje na GP2? http://www.ivica-novakovic.from.hr/Pict ... 12f629.gif