vidio sam da je pojačalo dobilo dobar glas i da su ljudi zadovoljni. e sad, zanima me vaša preporuka. ovo će biti moje prvo napravljeno pojačalo, a još sam osnovna škola... pa me zanima šta vi kažete? jel da pravim to ili nešt drugo? hvala!

pozz

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Sto se tice ovog pojacala nadam se da znas sledece:voltmetar220 wrote:ovako. imam želju napravit neko pojačalo i malo sam tražio po sajtu i našao ovo.
http://www.elektronika.ba/el.sheme/?akc ... dshema=415
vidio sam da je pojačalo dobilo dobar glas i da su ljudi zadovoljni. e sad, zanima me vaša preporuka. ovo će biti moje prvo napravljeno pojačalo, a još sam osnovna škola... pa me zanima šta vi kažete? jel da pravim to ili nešt drugo? hvala!![]()
pozz
Vreruj mi da ne znam koliko bi ga cijenio, et izracunaj cijenu komponenata i jos nesto dodaj na tovoltmetar220 wrote:ajde fala na savijetu! onda ga necu raditi dok se malo ne ufuram u to... koliko možeš dobiti para da prodaš to pojačalo? koliko bi ga ti cijenio? samo pitam, nebi ga kupovao...hehe!!![]()
el ima netko skeniranu tu knjigu? el se može negdje skinut?cvele wrote:Vreruj mi da ne znam koliko bi ga cijenio, et izracunaj cijenu komponenata i jos nesto dodaj na tovoltmetar220 wrote:ajde fala na savijetu! onda ga necu raditi dok se malo ne ufuram u to... koliko možeš dobiti para da prodaš to pojačalo? koliko bi ga ti cijenio? samo pitam, nebi ga kupovao...hehe!!![]()
i eto.
I nemoj misliti da ti 6 komada izlaznih tranzistora kosta 3.5eura. JEDAN izlazni tranzistor ti je 3.5eura, znaci 6komada kosta 21 euro. Malo sam se zeznuo u pisanju pa je tako ispalo.
Ako imas knjigu mala skola elektronike pravi brate nesto iz nje, tamo ti je sve objasnjenjo.
POZDRAV
@IGOMBAR, hvala ti! mislim da ću ovo napraviti... nekako mi se čini najjednostavnije a i reko si da je početničko, pošto nisam pojačalo radio nikad... TNXIGOMBAR wrote:ovako ono pojačalo od 200-500w je kvalitetno izahtjevno pojačalo pa tako i novčano ja bih ti preporučio ovo pojačalo to pojačalo je moje prvo pojačalo i izgradio sam ga dok sam bio 1 razred srednje nije zahtjevno ni skupo već je početničko
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... _4_oma.jpg
hihihihih jas ja imam knigata mala skola elektronike. I MNOGU E STARA ali vredizokicro wrote:el ima netko skeniranu tu knjigu? el se može negdje skinut?cvele wrote:Vreruj mi da ne znam koliko bi ga cijenio, et izracunaj cijenu komponenata i jos nesto dodaj na tovoltmetar220 wrote:ajde fala na savijetu! onda ga necu raditi dok se malo ne ufuram u to... koliko možeš dobiti para da prodaš to pojačalo? koliko bi ga ti cijenio? samo pitam, nebi ga kupovao...hehe!!![]()
i eto.
I nemoj misliti da ti 6 komada izlaznih tranzistora kosta 3.5eura. JEDAN izlazni tranzistor ti je 3.5eura, znaci 6komada kosta 21 euro. Malo sam se zeznuo u pisanju pa je tako ispalo.
Ako imas knjigu mala skola elektronike pravi brate nesto iz nje, tamo ti je sve objasnjenjo.
POZDRAV
nisam mogao doći prije na forum ali evo me!IGOMBAR wrote:ako trebaš pcb samo reci i raspored elemenata ako radiš s procesorom nečeš se naućiti osnovna pravila pogotovo pravilno spajanje tranzistora