Jeli moze tko slozit nesto jednostavno za rebootat komp na daljinu?
recimo evo situacija.
Imam server koji radi 24/7. Nekad pukne kernel ili driver koji i unatoc svim softwerskim watchdog-ovima i provjerama on ostane sjeban.
E sad. Olakotna okolnost je sto uz takav server uvjek postoji i drugi uredjaj koji mi je dostupan na daljinu a taj uredjaj ima serijski port.
Ja bi volio da imam neki uredjaj na serijskom portu koji ce samo prespojit onaj reset switch na maticnoj ploci preko komande naravno na drugom uredjaju.
pozdrav.
Remote hard-reboot
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Predpostavljam da koristis linux il neki od bsd*-ova ... do kovanja kernela il nekog drivera nebi trebalo dolazit ... il ti nesto sa hardware-om nije uredu ili nisi dobro iskompajliro kernel ...
Revenger wrote:Ipak bi radje isao preko serijskog porta ako ne cisto radi jednostavnosti..
echo 1 > /dev/serial0 i on napravi preko tog sklopa - cak-cak i restarta uredjaj..
Ma ok sve to kernel i linux. Zapravo se radi o embedded linux suceljima na MIPS plocama i radi se o uredjajima kojima bi mogao modificirat firmware da preko svog (jedinog) serijskog porta da neku naredbu koja bi ukljucila neki relay.
Sve je meni to full jednostavno nego za elektroniku sam debil pa taj relay neznam kako slozit. Znaci treba mi shema takvog nekog releya.
Sve je meni to full jednostavno nego za elektroniku sam debil pa taj relay neznam kako slozit. Znaci treba mi shema takvog nekog releya.