Lokalna radio stanica
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Lokalna radio stanica
Ja bi volio kad bi mi u svom kvartu imali svoju radio stanicu koja bi samo pjesme svirale i bila bez gluposti i reklama. Da li znate koji sklop FM predajnika s malo više snage da pokrije ali pošteno, opseg od oko 1 - 1,5 KM. Neka taj skolp bude velik i težak ali da nebude problem u pronalasku djelova i cijeni.
-
- Pravo uznapredovao :)
Veronica predajnik =
4 neoklopljene zavojnice u oscilatoru,
nikakvo RF filtriranje napona,
u vecini slucajeva bez PLL-a,
izlazni tranzistor sa hladilom na kolektoru.
bajnog li stvorenja
Stavit cu vam uskoro ovaj 4W, PLL predajnik u gotove projekte, pa ko voli ..
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... dajnik.rar
4 neoklopljene zavojnice u oscilatoru,
nikakvo RF filtriranje napona,
u vecini slucajeva bez PLL-a,
izlazni tranzistor sa hladilom na kolektoru.
bajnog li stvorenja
Stavit cu vam uskoro ovaj 4W, PLL predajnik u gotove projekte, pa ko voli ..
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... dajnik.rar
-
Jedini razlog je shema, moram je nacrtati, a ima preko 90 elemenata. Gotove sheme nema ni na netu, ja sam ovo uz dosta muke slozio iz 5 predajnika.
Mozda i doradim jos stereo koder i 16W pojacalo.
A znam vec da ga vjerovatno nitko nece radit, trenutno se rad na forumu uglavnom bazira na bubicama sa najvise jednim tranzistorom i onda se jos napune tri stranice postova o tome kako ne radi predajnik ili nema dijelova, kao da ja zivim neznam gdje, ljudi tesko izlaze iz nekih svojih zamisljenih okvira, meni je ista stvar dal narucim robu iz Chipoteke, Tajlanda ili Kine.
Mozda i doradim jos stereo koder i 16W pojacalo.
A znam vec da ga vjerovatno nitko nece radit, trenutno se rad na forumu uglavnom bazira na bubicama sa najvise jednim tranzistorom i onda se jos napune tri stranice postova o tome kako ne radi predajnik ili nema dijelova, kao da ja zivim neznam gdje, ljudi tesko izlaze iz nekih svojih zamisljenih okvira, meni je ista stvar dal narucim robu iz Chipoteke, Tajlanda ili Kine.
Last edited by DRUG STARI on 11-05-2007, 19:08, edited 3 times in total.
-
uglavnom u Tajlandu i Kini, nesto sitno u Italiji, trgovine u europi uglavnom imaju dobar izbor, ali su im cijene i do 8 puta vece nego u Kini, a kod nas uglavnom deru na svemu
Last edited by DRUG STARI on 11-05-2007, 18:54, edited 1 time in total.