Imam doma 3 starija radia, i svi imaju isti problem. Kad ih upalim jako zagrme, i grme dok potenciometrom mjenjam glasnoću. A ovi koji su stereo se ni nemogu nariktat da se oba zvucnika cuju jednako ako je balance 0, jer cas jedan radi, pa kad malo zaokrenem potenciometar onda drugi. Jel je to stvar samo u potenciometrima ili i cemu drugome? Jel se moze kako rijesit problem a da potenciometre ne mijenjam?
Ne moze sprey to jedino da skines potenciometar i polako ga rastavis i da malo rastegnes klizajuci dio posto je sa vremenom njegova elasticnost oslabila... tako da slabo dodiruje otpor u njegovom kucistu
MladaNada wrote:WD40 nije los sprej, samo nije za ovu upotrebu!
upravu si zato sto WD 40 i dalje ostaje neosusi se a kontakt sprej ispari posle 1 minuta taman imas dovoljno vremena da razmrdas potenciometar.
Ja sam pre radio WD-om ali je problem u tome sto on neispari nego ostane u potenciometru i kako se prasina zavlaci tu ona se odamah lepi i posle mora ciscenje ili naravno zamena potenciometra jer negde dotraje grafit i to je kraj.
kontakt u vecini slucajeva.... a i tuner sprej je prva liga sa njim ladno prskam osilatore , tunere, i sl., moze da odradi i ovo..
trimeri bi i trebalo da se podmazu samo ne sa wd40 koji podmazuje sarafe
- manje habanje grafita....
imaju ljudi koji to rade ( serviseri )