Evo je napokon [shema za citanje halo kartica]

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
skyline
Napredujem
Napredujem

Evo je napokon [shema za citanje halo kartica]

Post by skyline »

u attachu je shema koja je meni dosta ne pregledna... volio bi da ju pogledat i da mi javite dal to jos uvijek funkcionira i na koji se port to kaci, vjerovatno na paralelni??

pozdrav!! :) jako je prosta za napravit :P
nadam se da je to to..

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... _shema.txt
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)

Post by alexa_pg »

Radi na LPT1 i potreban ti je i softver za to.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Bilo bi lijepo dodavati sebi kredit na kartice :D
wizard
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by wizard »

je li moguce to???
Intel P IV 3.02GHz, RAM 1024MBddr400, Ati Radeon X1650Pro IceQ 256ddr2, HDD Maxtor 80GB 7200rp/m, DVD ROM, DVD RAM, Windows Vista Ultimate
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ako nadjes nacin da upisujes podatke u karticu onda jeste!
alexa_pg

Post by alexa_pg »

je li moguce to???
Nemoguce. Licno isprobao. Vrijednost kartice (kolicina novca), mozes samo smanjivati, nikako povecavati.
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

bez brige budi naravno da je moguce, licno sam se uvjerio kod jednog lika koji to radi i iduci ponedjeljak se idem nac s njim pa ce mi sve u detalje rec..

uglavnom ne kontam, na onoj shemi kartica ima 8 pinova, a u HR su kartice sa 6 pinova, kako da znam di koji pin ide???

za softver je lako, imam ga vec... ako nekom treba nek me cimne

samo pomozite za ovo:
uglavnom ne kontam, na onoj shemi kartica ima 8 pinova, a u HR su kartice sa 6 pinova, kako da znam di koji pin ide???

i ako netko bio tako dobar da tu shemu lijepo napravi u nekom programu da okaci tu link jer ja onu bas ne kontam kud koja zica ide.. plzz :))
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Aj posalji mi softver na mail, ako nije veliki program!
pnp
Napredujem
Napredujem

Post by pnp »

Moze li neko ovo lijepo da nacrta i stavi softver zajedno sa ovim na site to bi bilo pravo ja sam pogledao semu i nije mi najasnija
:twisted: :shock: :? :D
STRUJA JE JEDINA ZENA KOJU NE SMIJES DIRAT ,A KAD JE GOLA UBIJA
CPU - Cirkaj Pivo Uvjek;HDD - Hajde Domacu Donesi;HTTP - Hocu Tamno Toceno Pivo;TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

evo program u attachu i evo u attachu je slika kako trenutne kartice u hr izgledaju (u .zipu), znaci ima 6 pinova.. i sad ide pitanje kako uklopit u onu shemu koja je napravljena za kartice koje imaju 8 pinova??

pokrenite program.exe i odite na hardware, ja mislim da bi to bilo to.. tj. DAL SE PINOVI (NOZICE KARTICE) SA MOJIH SLIKA U ATTACHU POKLAPAJU SA ONIMA KOJI SU NACRTANI U PROGRAMU, DAL JE TO TO? :)

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... artica.zip
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

uglavnom taj program radi samo na Win95,98,ME a na xp odnosno nt like windowsima NE radi jer program poziva asm instrukcije za pristup portu sto je od windowsa nt zabranjeno!!!
meni nije nikakav problem napravit da taj program radi na windowsima xp, napravim to za pola sata...... samo dajte da sredimo hardware dio!

Uglavnom evo sheme po kojoj se to treba napravit samo ako mi netko moze objasnit sta predstavlja onaj gnd na slici sto sam zaokruzio sa crvenim kvadratom... kako to napravit?? slika je u attachu

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... itanje.JPG

i jos jedno pitanje samo:
kako napravit podnozje za tu karticu, dal se ima to za kupit gotovo il se pak to nekako drukcije radi, necu valjda zice direktno na karticu lemit? :)
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

dal bi mogao iz starog mobitela iscupat ono sranje gdje se gura GSM kartica i da u taj utor uguram karticu za tel. govornice, malo me zbunjuje jer je GSM kartica dosta veca :/
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ma bitno je samo da imas kontakt sa svih 6 povrsina, trebalo bi da moze iz mobilnog!

Taj ground nemoj ni spajati izgleda da ne sluzi nicemu, eventualno na neku metalnu povrsinu!
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

heh, razvalio sam 3 moba i nema sanse da se to lijepo izvuce, jednostavno ne ide... tako da ne preostaje nista drugo nego lemit na karticu!

e sad, za onaj dodatni izvor od +5V, hmmmmmmm... takva baterija ne postoji, al imam onaj adapter gdje se moze nastimat da bude 5V mada je to sve zeznuto za izvest... kako cu popizdit :D
9a4oe
Penjem se :)
Penjem se :)

Post by 9a4oe »

Pogledaj: http://www.id2.cz/

Podnozje za sim kartice iz mobitela ces najlakse skinuti tako da odjednom zagrijes sva tri kontakta i lagano podignes sa skalpelom tako i drugu stranu (treba ti lemilica sa malo sirim vrhom, a moze posluziti i fen za vruci zrak samo pazi da se ne opeces). Osim samih kontakata (podnozja ) treba ti i onaj gornji dio metalni ili plasticni sto drzi samu karticu.
Sto se tice 5V to izvedi pomocu stabilizatora napona uostalom vidjet ces na onoj stranici kako je to realizirano.
Velicina sim kartice i tel kartice? Pa zar sim kartica kad je kupis nije iste velicine kao i telefonska.
Neznam sto zakon kaze dali je dozvoljeno petljati po tim karticama mozda u edukativne svrhe i nista vise!!!
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ne moras je lemiti, samo je prisloni na kontakte (recimo napravi brdasca od tinola na kontaktnim povrsinama i samo spusti karticu na to)!
Kod vadjenja konektora za karticu iz moba, jesi li uklonio sav tinol sa lemova vakuum pumpom ili fitiljem?
Za +5V iskoristi 7805 stabilizator ili 5V zenericu!
pnp
Napredujem
Napredujem

Post by pnp »

PROBAJ NESTO OVAKO TAKO CU JA DA URADIM

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... cu.txt.png
CPU - Cirkaj Pivo Uvjek;HDD - Hajde Domacu Donesi;HTTP - Hocu Tamno Toceno Pivo;TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac
pnp
Napredujem
Napredujem

Post by pnp »

alexa_pg

Post by alexa_pg »

skyline wrote:bez brige budi naravno da je moguce, licno sam se uvjerio kod jednog lika koji to radi ....
Svaka ti cast za to. Necu te ometati u radu i obavezno prijavi patent. Proizvodjac kartica ce te bogato nagraditi ako im kazes kako moze da se upisuje kredit.
PS cini mi se da, po pitanjima koja postavljas, ne bih rekao da si neki strucnjak za to. Ako ti pitas za +5v iz racunara....ako ti ova sema nije jasna....ako ti kazes da ovo ne radi na Win XP (u pitanju LPT1).....jos jednom SRECNA RABOTA
Post Reply