Ideja za žicu od grijača siceva
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Ideja za žicu od grijača siceva
Presvlačim siceve na autu u kožu pa bih ubacio i grijač e siceva, naravno neku kućnu izradu. Pa me zanima ima li tko ideju koju žicu koristit kao grijač? Mislio sam nešto tipa onu žicu iz kvarcne peći ali ona je dosta tanka pa mi se baš ta ideja i ne sviđa, ali mi ništa drugo ne pada napamet
Re: Ideja za žicu od grijača siceva
Odakle si?
U Srbiji imas firmu koja radi te grejace, zove se IGB Automotive doo.
U Srbiji imas firmu koja radi te grejace, zove se IGB Automotive doo.
Iz BiH, a idem na neku jeftiniju varijantu jer to ide na zadnje siceve. Tako da će se rijetko palit a nije da vrijedi nešto ulagat u to.
A šta mislite o ideji da uzmem one kanthal žice 0.32 mm 30M. I uzmem npr. 3-4 žice i napravim kao neku petlju
A šta mislite o ideji da uzmem one kanthal žice 0.32 mm 30M. I uzmem npr. 3-4 žice i napravim kao neku petlju
Pošto radite sa naponom od 12V tu možete upotrijebiti prokrom žicu koju koriste pčelari za polaganje satnih osnova u okvire, provjerite struju koju vuče 1m te žice msm da neće preći 1A pa onda malo omovog zakona i iskombinujte dužine da se neko ne opeče
.

hvala na ideju budem potražio tu žicu pa javim 

mogu ti ponuditi gotove dekice .... mislim da su za KIA Sportage . nove novcijate . a ako želiš imam i regulator
ako ipak želiš sam napraviti .... dobro pazi na tri stvari .... podloga na koju montiraš grejač . ( mogucnost požara ) snaga grijača i trece , temperatura do koje je grijač sposoban ici ( za slučaj da zaboraviš isključiti )
man siu to velike tempr 30-40 stupnjeva samo da umlači sic malo. A probao sam sam inoxim i željeznim žicama neide, kad se sjedne to bode ispod sica. Trenutno sam izgobio volju da to radim pa neću ni započinjat da projekat nebi napola ostao
ako želiš imam gotove , original fabričke .....
hvala na ponudi ali platit ih nemogu, a da ih daješ besplatno to ne želim...
pokušaj upotrijebiti običnu telefonsku žicu ( bakarnu ) ..... dužine cca metar