Lemilica Elektromedicina EML-02 Nis
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Lemilica Elektromedicina EML-02 Nis
Pozdrav svima, imam sledecu lemilicu Elektromedicina EML-02 Nis, kojoj je potrebna nova drska jer se grejac prakticno raspao, verovatno od malo godina elem, salu na stranu. Da li je neko mozda stavljao drugu drsku na ovo lemilicu ili ima savet sta bi moglo da se nabudzi a da obavlja posao? Hvala.
Re: Lemilica Elektromedicina EML-02 Nis
Kupi rucku SolomonSL-1 i na bazi namontiraj zenski konektor koji odgovara rucki. Na netu ima
gdje je sta vezano. Ta niska je sa termoparom K tipa kao i Solomon.-
pOz
gdje je sta vezano. Ta niska je sa termoparom K tipa kao i Solomon.-
pOz
Ako ne nadjes Solomon SL-1 i ona je stara, mozes kupiti neki od HAKKO klonovo rucku (kinesku jeftinu) i
napraviti ovo iz PDF-a.-U stanici imas trafo 24V AC, a kakva je elektronika kod tvoje vise se ne sjecam.-
pOz
napraviti ovo iz PDF-a.-U stanici imas trafo 24V AC, a kakva je elektronika kod tvoje vise se ne sjecam.-
pOz
- Attachments
-
- RT450.pdf.zip
- (89.41 KiB) Downloaded 505 times
Semu ne mogu da nadjem na netu, jedino da slikam plocu pa da okacim, mogu samo da ti kazem da u rucki ima jedna dioda izmedju jedne zice termopara i neke zice sa elektronike. E sad nasao sam neku drsku kineske kopije Hakko 936 lemilice 50w ali kinezi napisali 24V DC ta lemilica isto ima 5 pinski konektor, pa predpostavljam da je unutra isto grejac sa termoparom k tipa, pa da probam da sve to vezem i ubacim tu diodicu kao i u ovoj staroj, moze li nesto predstavljati problem??
Ako je elektronika ziva, u solomonovu rucku ugradi diodu prema semi. Obrati paznju na polaritet
termo para + je na masi, minus ide na pojacalo a dioda kao na slici, sluzi za kompenzaciju i crkne
grijac ako je dioda krepala.-
pOz
termo para + je na masi, minus ide na pojacalo a dioda kao na slici, sluzi za kompenzaciju i crkne
grijac ako je dioda krepala.-
pOz
- Attachments
-
- rucka 1.jpg (20.22 KiB) Viewed 3557 times
Maltene sve dijelove za regulaciju iz prilozenog PDF-a imas na staroj elektronici i ne moras se zezati da
prilagodis rucku koju nadjes izuzev stare Solomonke SL-1 koja je ista kao tvoja stara izuzev sto nema
diodu i zice su izvedene na konektor, za razliku od te kod koje su letovane direktno na plocicu.
Nadjoh na oglasima ali vec prodana elektronika i rucka, odatle sam se podsjetio na elektroniku:
pOz
prilagodis rucku koju nadjes izuzev stare Solomonke SL-1 koja je ista kao tvoja stara izuzev sto nema
diodu i zice su izvedene na konektor, za razliku od te kod koje su letovane direktno na plocicu.
Nadjoh na oglasima ali vec prodana elektronika i rucka, odatle sam se podsjetio na elektroniku:
pOz
- Attachments
-
- elektronika EML 02.jpg (20.51 KiB) Viewed 3542 times
Ziva je elektronika i radila je super zato mi je i zao da kvarim sve to, probacu da nadjem neku kinesku kopiju Solomon lemilice koja radi na principu K termopara, a da pasu original solomon vrhovi (hvalitetan vrh mi je i najbitniji), pa da probam da sklopim. Javim se kad nabavim rucku. Hvala