Pozdrav svima! Vec duze vreme razmisljam da li da narucim sa E-baya(nikada nisam narucivao).Pa me zanima da li je neko imao iskustva sa narucivanjem komponenti sa e-baya.Na nekim komponentama pise "fr*e international shipping", da li se u tom slucaju treba ista platiti dok komponente stignu?
Posto zivim u BiH,da li na karticu koja je vezana za PayPal mogu stavljati marke ili moram dolare ?
Unapred hvala!!
Ako pise fr*e international, onda je je besplatno i placas samo cijenu artikla. Ja odavno narucujem elektroniku sa eBay-a, i da ti kazem jos nisam dobio neki laznjak ili da je nesto crklo. Samo biraj one prodavnice (ljude) sto imaju visok feedback score!! A ti na karticu stavljas u svojoj valuti kad uplacujes u banci, a tek kad placas vrsi se konverzija iz tvoje valute u onu kojom treba platit. Za tu konverziju se uzima skroz mala provizija, nisam siguran dal je od banke ili PP-a.
Gde ti je masa pičko naizmjenična!
Isfrustrirani električar traži uzemljenje po razvodnoj kutiji.
Imas opciju kad dodjes do placanja preko pay pala da iskljucis da ti pay pal mijenja valutu,nesto pise sitnim slovima,citao sam da dosta uzimaju,nije provjereno ali iskljucujem stalno.