Danas već pola dana pokušavm popraviti ovaj tv.
Kvar se manifestira tako da povremeno nestane slike i onda samo ostane horizontalna linija, radi tako još 2-3 sekunde i odmah se gasi.
Prijatelj čiji je tv, rekao je da mu je do sad uvijek pomagalo da mrdne scart i odmah dobije sliku i tako bi radio po nekoliko desetaka dana. Dok mu se jučer na takav način nije više htio pokrenuti.
Kad sam ga rastavio, izvadio ploču iz ležišta i uključio, tv je proradio normalno.
Mislio sam da je hladan lem na vertikali ili na visokonaponskom transformatoru, ali naravno da nisam te sreće

Prelemio cijelu vertikalu i trafo, također pregledao mrežu da nema negdje hladnih lemova.
Vratim ploču nazad, uključim tv i radio je 2-3 minute, i odjednom opet linija.
I sad nekad hoće raditi, a nekad ne. Najviše me buni to što dok aparat radi i pritišćem ploču (oko vertikale i trafoa) ništa se ne događa, slika super i onda opet nakon nekog vremena nestane.
Evo i video sa kvarom:
Video
Ovdje se ne gasi odmah, ali inače u svim dosadašnjim pokušajima da izmjerim napone vertikale i mreže tv bi se gasio za 2. sekunde, tako da nisam uspio izmjeriti napone.
Inače kad tv radi svi naponi su uredni, osim kad je u st.by-u, tad su sniženi (valjda je to u redu), jer starta bez problema.
Ako netko može potvrditi iz videa da li je problem oko vertikale, ili je nešto drugo u pitanju, budući da ipak nije "čista i mirna" horizontalna linija. Možda B+

Šasija je Beko KX1.190-02
beko-grundig-tv-chassi-kx1.190.pdf
Hvala na odgovorima!