Kondenzator,Pomoc!!!

Ako želite razmijeniti neke dijelove sa kolegom ili tražite neki dio, ovo je forum za vas.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
MizaLO

Kondenzator,Pomoc!!!

Post by MizaLO »

Moze li neko da mi kaze koje su karakteristike ovog kondenzatora,posto mi trebaju dva ovakva da li slucajno postoji neka zamena ili kako na drugi nacin dobiti ove vrednosti???
Ako sam ja dobro uspeo da razaznam ovoje 1.2uf,250v,60Hz ...

http://imageshack.us/photo/my-images/341/img014tc.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/341/img016lg.jpg/
niho
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Kondenzator,Pomoc!!!

Post by niho »

To su te karakteristike koje si naveo, mislim da je stearin u pitanju, nista posebno, bitnije je gdje ga koristis?!
MizaLO

Post by MizaLO »

Pravim zvucnike dvosistemce pa mi treba da stavim na + visokotonca,osvo su slike sto moj drug koristi na njegovim zvucnicima vec par godina,postoji li neka zamena za njih ako ne nadjem bas ove???

Unapred hvala...
LIAM
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by LIAM »

Možda ti trebaju bipolarni kondovi za visokotonce ...........
pinco
Penjem se :)

Post by pinco »

MizaLO wrote:Pravim zvucnike dvosistemce pa mi treba da stavim na + visokotonca,osvo su slike sto moj drug koristi na njegovim zvucnicima vec par godina,postoji li neka zamena za njih ako ne nadjem bas ove???

Unapred hvala...
Gledaj za zvučnike ti je najbolje stavit folijske kondenzatore, znaći ne metaliziranu foliju. Ja bi ti savjetova da odeš do dućana elektromaterijala, i da nađeš motor run kondenzatore za elektro motore. Dakle ne motor start nego motor run. To su kvalitetni polipropileni i napravljeni su za stalni rad, dakle motano folijon, mana je šta su malo veći. A i proćeš svakako jeftinije nego da kupuješ neke specijalne audio ili sl.....
Inaće na tu poziciju imaš mali miljon kondenzatora koji odgovaraju, tako da se nemoraš striktno držat toga šta on ima. Dakle gledaj da su folijski a ne metalizirani. Evo primjer, npr wima mkp4, MKS, itd su ti metalizirani, a npr. FKP ti je folijski. Ćisto radi informacije.
MizaLO

Post by MizaLO »

Ok,hvala, a ovaj Bipolar elko 1uF/100V??? ili mozda jaci ?
pinco

Post by pinco »

Može i to, ovisno koja je kvaliteta zvućnika, i tvoja oćekivanja, ako netriba baš neka hifi kvaliteta više klase biće OK i bipolarni kond. Oni se obićno stavljau di triba veći kapacitet radi cijene i dimenzija.
Najbitnije je ako radiš po nekome projektu, da budu toćne vridnosti elemenata u skretnici.
MizaLO

Post by MizaLO »

Moze li ovaj da posluzi?
Grupa: KONDENZATORI POLIESTER ;
Podgrupa: 250V ;
Oznaka: KT 1,5U/250 ;
Opis: POLIESTER KONDENZATOR, 1,5uF/250V, WIMA MKS-4, RM=27,5mm, 20%
MizaLO

Post by MizaLO »

ili