Da li bi mi neko isprogramirao ova dva chipa u Beogradu?!
Jedan mi treba za usbasp a drugi mi je za multimetar sa elfly sajta,tqfp imam na pcb-u sa izvucenim vodovima za programiranje.Naime uspeo sam posle mnogo mucenja da upucam "nesto" u atmega8 i nakon toga winxp 64bit-ni prepoznaje uredjaj kao usbasp ali mislim da nisam sve odradio kako treba do kraja jer jos nista nisam uspeo da isprogramiram preko mog usbasp kabla. Nijedan od softwera ga ne prepoznaje. Inace programirao sam preko codevision-a i programatora pickit2avr (nista bez Microchip-a ).Kada sam pokusao tqfp da isprogramiram na isti nacin nisam uspeo.Program uredno prepozna pickit2avr kao stk500isp programer ali nece da ga programira...Na kraju da ne bi vise lupao glavu resio sam da zamolim ako neko hoce da pomogne ovde,da je iz Beograda i da zna kako isprogramirati ova dva chipa da mi ih isprogramira, a dok se taj neko ne javi mozemo da diskutujemo i ovde kako resiti problem.Cak sam pokusao i preko e-bay-a kupiti one jeftine usbasp-ove ali na zalost iz Srbije nije moguce narucivati preko e-bay-a ...
Unapred hvala,
Igor
AtMega8 tqfp i PDIP
Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight
- Elektronicar
- Pravo uznapredovao :)
Re: AtMega8 tqfp i PDIP
Moguce je narucivati preko ebay
Ako nemas karticu vezanu na pp zamoli nekoga ko ima i obavezno pre kupovine proveri da li robu salju u Srbiju.
Neradi zato sto nije dobro programirano ujedno moras da proveris i zener diode ja sam imao problema sa njima mislim da su 3.6v ili nesto slicno.
Koji tip atmega8 je na usbasp ?
U vezi programiranja javi se na pp.
Code: Select all
http://www.ebay.com/itm/1PCS-USBasp-USBISP-3-3V-5V-AVR-Programmer-USB-ATMEGA8-New-/261021924011?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc61e7aab
Neradi zato sto nije dobro programirano ujedno moras da proveris i zener diode ja sam imao problema sa njima mislim da su 3.6v ili nesto slicno.
Koji tip atmega8 je na usbasp ?
U vezi programiranja javi se na pp.