Wireless

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
allen
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Wireless

Post by allen »

Zanima me zna li netko od vas dali je moguce wireless spajanje izmedju 2 ili vise kompjutera ili ap-a sa lnb-om ili kako to nasi zovu 'gljiva' to je onaj prijemnik na satelitskom tanjuru obicno 1 ili 2 i budu bjele ili crne boje.Da to koristim kao antenu za wireless jer to isto radi na 2.4ghz kao i oprema za kompjutore.inace ljudi rade one kantene i biquad antenne koje spoje ispred tanjura,ali ako se da ovo upotrjebiti jer mi se to ipak cini naj kvalitetnije posto to tvornice rade i sa tim se komunicira na velike udaljenosti-svemir!? :arrow:
UNWANTED
Pravo sam se raspisao :)

Post by UNWANTED »

allen
kakvi to vasi ljudi ovdje svi kuze sta je lnb
nije mi jasno sta ce ti to za wireless
sta ti nije jednostavnije da jedan od vas bude ap (onaj koj je na najboljoj vidljivosti kojeg svi vidite)
a ostali neka imaju obicne wireless kartice

edit:
ili kupi pacific grid ili si radi nes slicno
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
allen
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by allen »

Ma ok je to,ali mi smo jako udaljeni,pa sam htjeo probati sa satelitskim tanjurom da ga koristim za wireless sa seriskim prijemnikom koji isto radi na 2.4 ghz-ima li sanse za to?
UNWANTED

Post by UNWANTED »

mozes koristiti satelitski tanjur ali umjesto lnb-a stavis onu quad antenu to sam vidia na netu spica to je za usmjerene signale znaci ak tako zelics koristiti moras frenda "naciljati"
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

pozdrav

koliko vidim da se slabo razumijes u wireless...
ako sam dobro razumio ti bi da koristis komplet sat antena+risiver i da to spojis na komp i da ti radi bezicni net?
ako si to mislio na to zaboravi,to vec prelazi u naucnu fantastiku.
mnogo sam foruma "procesljao" svojevremeno kada sam trazio rjesenje za neke moje probleme ali ama bas nigdje niko niko nije spomenuo da moze lnb da se stavi umjesto odgovarajuceg zraceceg elementa za wireless,sto znaci da ni ovo nemoze.kada bi to moglo ko bi se zajeb.. da pravi zraceci elemenat od konzervi ili cega vec.
imaj u vidu da sat+dish ima jako usmjeren snop zracenja i da sa tom antenom vjerovatno ne bi mogao da se povezes sa vise ljudi (jedino ako su u istoj ravni u odnosu na tebe).
u tom slucaju mozes da stavis rotator ali koliko ti se to isplati a i treba tu truda prilicno da to proradi kako treba.

ako imas jos kakvih pitanja...pucaj.pomoci cu sta mogu

pozdrav
Post Reply