5A je puno za ove slabije ustaljene tranzistore. Mislim da bi bilo lakse odraditi sa relejima. Na kom naponu rade ti motorcici?
Kad pijemo, mi se i napijemo.
Kad se napijemo, mi i zaspemo.
Kad spavamo, mi ne činimo grehe.
Ako ne činimo grehe, onda idemo u raj.
Zato i pijemo da bi otišli u raj.
Rade na 7.2v, makar u nekim specifikacijama idu i do 12v.
Releji, znači mogu uzeti napajanje motora direktno sa pločiceza releje, sam kak da spojim da radi napred/natrag ?
Najrađe bi kupio stanicu/reciver i esc, al me to izađe više neg novi autić
Znaci sa plocice autica povezujes zice na 2 releja preko dioda. Posto se menja polaritet na zicama sa plocice autica, posto postoje 2 slucaja (autic ide napred i nazad), 2 diode ce regulisati da se jednom aktivira jedan relej, a drugi put drugi. Relej mora da ima 2 spoja, tj. da aktivira 2 kontakta istovremeno. U jednom slucaju na zicama koje idu u motor pojavice se + na prvoj zici i - na drugoj, a u drugom slucaju obrnuto, - na prvoj i + na drugoj. Posto releje uglavnom aktivira bar 5V to znaci da iz plocice autice mora da ima barem 5V (verovatno bi moglo i sa 4V) inace se relej nece ni aktivirati, pa se onda moraju ubaciti i 2 tranzistora. Relej, na drugom kraju, tj. na kontaktima mora da izdrzi bar 6A, tj. trazi jaci relej koji trpi bar 6A, a onih 7.2V (do 12V) nece ni predstavljati problem. Diode mogu biti npr. 1N4007. Pozdrav.
Kad pijemo, mi se i napijemo.
Kad se napijemo, mi i zaspemo.
Kad spavamo, mi ne činimo grehe.
Ako ne činimo grehe, onda idemo u raj.
Zato i pijemo da bi otišli u raj.