Čitajući neke stare postove naletih na jednu našu raspravu o kameri i raspoznavanju objekata od prije par godina. Povuklo me da tu staru ideju probam malo preispitati. Imam kameru iz nokie 6070 i LCD. Shemu sam našao pa mogu spojiti HW na ATmegu no nemogu naći dokumentaciju ni za kameru ni za displej. Treba mi da napišem drivere da mogu počet radit.
Mislim da bi projekt mogao biti zanimljiv, tj. znanja koja bi se stekla pisanjem rutina za to kao i eventualna upotreba u nekim konkretnijim projektima.
Da ne duljim, ako netko ima dokumentaciju od te kamere i displaja bio bih mu zahvalan da mi pošale ili postavi tu na board. Može i driver pisan u C++ ili Basicu. Trebaju mi naredbe i protokol komunikacije.
Hvala!
Kamera CLE901401E
Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight
Kamera CLE901401E
Today's scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality.
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
- InTheStillOfTheNight
- Odlično uznapredovao
Re: Kamera CLE901401E
@buco, ne znam zašto misliš da je mudra odluka tražiti source za neku xxx kameru i xxx display?
Mani se kroz neke projekte uvijek dogodilo da mi je najjednostavnije uzeti ono što imam gotovo, pa iz toga pisati nekakvu svoju aplikaciju. Tu se može postaviti i pitanje koliko je kamera nabavljiva ili ne?, kao i sam display?
Naravno, bacio sam hint na google, no nema ništa, pa možda da preupitaš tu odluku o nabavi drivera direktno za tu kameru?
Danas možeš nabaviti gotovih kamera, drivera, source-a skoro za što želiš, pa koji je direktan razlog upustiti se u nabavku nečega specifičnog?
Mani se kroz neke projekte uvijek dogodilo da mi je najjednostavnije uzeti ono što imam gotovo, pa iz toga pisati nekakvu svoju aplikaciju. Tu se može postaviti i pitanje koliko je kamera nabavljiva ili ne?, kao i sam display?
Naravno, bacio sam hint na google, no nema ništa, pa možda da preupitaš tu odluku o nabavi drivera direktno za tu kameru?
Danas možeš nabaviti gotovih kamera, drivera, source-a skoro za što želiš, pa koji je direktan razlog upustiti se u nabavku nečega specifičnog?
InTheStillOfTheNight
Re: Kamera CLE901401E
Pa prvenstveno tražim dokumentaciju za tu kameru i display da bih pisao drivere.InTheStillOfTheNight wrote:...ne znam zašto misliš da je mudra odluka tražiti source za neku xxx kameru i xxx display?
Stoji tvoja primjedba da se može nabaviti gotovih kamera, sourceva i sl. za razne kamere no ja imam tu a i nije loša. Rezolucija kamere nije prevelika (640x480) i odgovara mikroračunalu kojeg mislim koristiti za test, brzini.
Cijela priča je u tome da sam je našao u staroj nokiji 6070, provjerio rezoluciju i štimala bi. Tu je, u tom projektu, zapravo najmanje važna kamera, može i veća rezolucija pa se reducira polje u memoriji.
Bit projekta će biti, nadam se, u algoritmima za prepoznavanja uzoraka. Display može bilo koji u klasi ovoga ili bolji. Ovaj display ima serijski protokol za razmjenu podataka i naredbi što je veoma važno za MCU. Kome se lemi brdo žica. Da kupujem kameru i display jednostavno nemam novac.
Mislio sam pokrenuti, nadam se da hoću, projekt OS-a za multimikroprocesorski sustav, tj. multi mikroračunalni sustav za tri prodice, za početak: pic,avr/mega, motorola, naravno 8 bitne i compilerom. Sutav bi trebao imati mogućnost da sam programira mikroračunala u sustavu, itd... Os u micro-sd kartici, boot loader dvo stupanjski, compiler višenamjenski... uglavnom nešto što bi omogučilo korisniku da redizajnira sustav, doda novi MCU u isti bez potrebe za raznoraznim programatoprima, loaderima itd...
Kako rekoh, imam taj HW-er a nemam para da kupujem drugo. To je glavni razlog.InTheStillOfTheNight wrote:...pa koji je direktan razlog upustiti se u nabavku nečega specifičnog?
Pozdrav!
Today's scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality.
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla