osvjetljivac za foto postupak
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
ja sam upravo zavrsio printer za pcb. napravio sam ga od lexmarka z12. morao sam malo doterati neke delove. kao prvo morao sam podici toner, jer je kacio o plocicu. jos sam morao prilagoditi valjke koji pritiskaju plocicu od gore,i jos par sitnica. zavrnuo sam ga na komad laminata, i to je to. jos moram nabaviti novi toner jer ovaj toner neradi. stoji od 2001. a i poslednji put sam ga punio tushem za rapidografe, tako da od njega nema nista..
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
predadivanje printera je dobro za onoga ko stalno radi plocice a ja za 10-15 min napravim sa foro postupkom, polako i nigdje mi se nezuri tako da mi netreba takva stvar ali je zanimljiva (prije sam ja razmisljo o stanjivalju valjaka printera ali namam laser pa nisam ni pokuso (a jos mi treba da pokidam printer))
ja nisam ni mislio raditi sa ink_jetom, jer nekad davno sam probao brljati s hp690pro koji j stvarno imao odlican ispis ali se tinta uvjek prala.... istin da treba nabaviti neku drugaciju tintu, iako ako sam dobro shvatio ekipa koristi klasicnu tintu samo je u driveru nastimaju tako da ga printer "nasere" poprilicno debelo, i onda malo peku na pegli ili rerni, tako da valjda kad je tinta ispecena vise nije tako(brzo) topliva u vodi_kiselini_ferokloridu (ista je stvar sobzirom da su sva tri sredstva baziranji na H2O, nisu otapala), tako da ako se tinta ne otopi u vodi najvjerovatnije ce izdrzati i kiselinu..
nego mene muci ovaj moj laser... jel ima ko istu ideju da probamo kemijat....
probao bih taj stari laser preurediti za stampe, imam jos 2 nova bubnja sa tonerom, a kvar kod tih lasera je uvjek teflonski omot oko grijaca, to izgleda ko tanki najlonski valjak i kad se podere, na sevisu su mi rekli da kosta 800Kn a printer kosta 1200 sto znaci kupi novi....
e sad sobzirom da je sve drugo ok mislim da se vrijedi malo poexperimentirati....
isto tako mislim da se takvih printera moze preko oglasa nabaviti na kile i za dzabe, jer se popravci ne isplate..... pa sam iz tog razloga mislio da bi to ako bi moglo bio jeftin izvor alata za pcb, najbolja je stvar sto je otisak ovakvog printera besprijekorno ostar i apsolutno netopljiv u nicemu (osim acetonu) tako da je super i za iscrtavanje maske za postavljanje dijelova, ja sam to radio sa transfer folijom, pa sada radim sa papirom iz kalendara.... nije ni lose, ali bih si bas volio rijesiti ovkvu alatku....
nego mene muci ovaj moj laser... jel ima ko istu ideju da probamo kemijat....
probao bih taj stari laser preurediti za stampe, imam jos 2 nova bubnja sa tonerom, a kvar kod tih lasera je uvjek teflonski omot oko grijaca, to izgleda ko tanki najlonski valjak i kad se podere, na sevisu su mi rekli da kosta 800Kn a printer kosta 1200 sto znaci kupi novi....
e sad sobzirom da je sve drugo ok mislim da se vrijedi malo poexperimentirati....
isto tako mislim da se takvih printera moze preko oglasa nabaviti na kile i za dzabe, jer se popravci ne isplate..... pa sam iz tog razloga mislio da bi to ako bi moglo bio jeftin izvor alata za pcb, najbolja je stvar sto je otisak ovakvog printera besprijekorno ostar i apsolutno netopljiv u nicemu (osim acetonu) tako da je super i za iscrtavanje maske za postavljanje dijelova, ja sam to radio sa transfer folijom, pa sada radim sa papirom iz kalendara.... nije ni lose, ali bih si bas volio rijesiti ovkvu alatku....