Ludi imam ludacku shemu ali nisam sada kuci kada dodjem okacicu vam jedan dobar soke 70kV ali imam jedan problerm kako da se snadjem za transformatore. Ima detaljno uputstvo o nacinu izrade ali nemogu ni feritno jezgro da nadjem u Beogradu. Ako neko ima ideju neka javi.
Najbolje je koristit bobinu za male snage i ako nam nije bitno kolki će bit uređaj.
Napon također nije bita, o jnemu će ovidsit duljina iskre ali će onda struja bit premala i šoker neće bit pre jak.
Bolje napravit nešto što radi na kilovolt-dva ali da da jak i neugodan strujni impuls.
Pozdrav
Koristi isti onaj princip, napuni kond na parsto V i onda (ovdje UJTom) okida u mali pulsni trafo koji daje visoki napon na izlazu.
Mislim da je bolje i jednostavnije uzet samo jedan trafo i spojit ga direktno, iskra će bit mala ali puno neugodnija.
Dobra bi ideja bila neki mali flyback s ispravljačem + konendzator od par NF koji se napuni na npr. 5kV i prazni u jednom impulsu.
Ili uzet neki veći NF trafo (bobina) bez ispravljača, to bi bilo puno neugodnije od ovog.
Ja bi si napravio onu shemu el. sokera aliiii nemogu naći buz335 a ostalo mogu lako nabaviti znate li neku shemu el. sokera koji je bezopasan ali da se osjeti i da su djelovi poznati u chipoteci, treba mi za samoobranu, zagrijan sam za onu prvu shemu možda najjednostavniju s buz335 i kakve je on snage opasne ili ne