Sheme za robote
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
ja sam jednom bio u fazi da radim robote ali nism nista napravio premalo ztnanja i nista opreme ej ljudi kako bi mu ja mogao najlakse napraviti kvalitetan mozak (isprogramiro chip koji bi se nadogradjivao znaci ucio i prpoznavao objekte nesto kao umjetna inteligencija al daleko gluplje radi love
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------
Ovo bi trebal biti prvi robot, ali ne i zadnji!! Nije namjenjen borbi, ali i za borbu imam neke ideje! Čak i mnogo orginalnije nego što se sada koriste! Zato mi se javite na
flash.mario@gmail.com
flash.mario@gmail.com
Đoni je za mene MRTAV ČOVJEK!!! R.I.H.
@zer0 ako mislis vode u smislu prskanja tudjih aparata, ne vijerujem , cak je i elektronicko ometanje zabranjeno [ ometaci za daljince i sl ] .
@sandroX ja neznam dal sam te dobro razumio , ali brzo i lako funkcionara na jednostavan nacin , platis i naprave ti "mozak" za robota !
Iako sumljam da bi i to bas tako lako nasao .
Sve ostalo ce zahtijevat trud, rad , testiranja , ucenje , ucenje , pa opet ucenje i naravno povrh svega kao i za druge stvari dobru ideju .
A ono sto si opisao mislim da je izazovno i mnogo iskusnijim programerima profesionalcima !!
Dobro je da se covijek otprilike drzi razine puno manje od one koju bi objetivno mogao "izvuc" bar za pocetak , da prikupi iskustva s terena !
@Flash Ovo za borbu je ionako slucajni odabir jer se imaju gdje testirat
u praksi roboti , pogotovo ako Vedran organizira borbe autonomnih robota ili njihovih varijanti . Meni osobno i je zanimljivo vidjet moje i granice sustava koje zelim koristit , kao i svih sustava u samaom uredjau .
Ja neznam kakve ideje imas , ali sam prije oko pol godine kontaktirao
Vedrana u vezi autonomnih robota ili kombinacija i bilo je jos nekih prijedloga i sl..
Glavni problem je bia onaj sto je Vedran i rekao a to je dal cemo uopce imat suparnika !? jer nece nitko da se uhvati dizajna sustava [ racunalnog za jedan autonomni sustav ] svi bi neki HW radili , a izrazio je bojazan da se ne ukluce profesionalci u sve to !?
To mi nije jasno , strah, a sta ima lose nek ukljucuju iako sumljam gdije nema para tesko ima profesionalaca iako i to se dogadja .
@sandroX ja neznam dal sam te dobro razumio , ali brzo i lako funkcionara na jednostavan nacin , platis i naprave ti "mozak" za robota !
Iako sumljam da bi i to bas tako lako nasao .
Sve ostalo ce zahtijevat trud, rad , testiranja , ucenje , ucenje , pa opet ucenje i naravno povrh svega kao i za druge stvari dobru ideju .
A ono sto si opisao mislim da je izazovno i mnogo iskusnijim programerima profesionalcima !!
Dobro je da se covijek otprilike drzi razine puno manje od one koju bi objetivno mogao "izvuc" bar za pocetak , da prikupi iskustva s terena !
@Flash Ovo za borbu je ionako slucajni odabir jer se imaju gdje testirat
u praksi roboti , pogotovo ako Vedran organizira borbe autonomnih robota ili njihovih varijanti . Meni osobno i je zanimljivo vidjet moje i granice sustava koje zelim koristit , kao i svih sustava u samaom uredjau .
Ja neznam kakve ideje imas , ali sam prije oko pol godine kontaktirao
Vedrana u vezi autonomnih robota ili kombinacija i bilo je jos nekih prijedloga i sl..
Glavni problem je bia onaj sto je Vedran i rekao a to je dal cemo uopce imat suparnika !? jer nece nitko da se uhvati dizajna sustava [ racunalnog za jedan autonomni sustav ] svi bi neki HW radili , a izrazio je bojazan da se ne ukluce profesionalci u sve to !?
To mi nije jasno , strah, a sta ima lose nek ukljucuju iako sumljam gdije nema para tesko ima profesionalaca iako i to se dogadja .
Može se iskoristiti da pali i gasi lampicu . Šalim se naravno, svaki kontroler programiran sa čistim ASM kodom i dobrom idejom, makar to bio i Z80 ili 8031, može biti "ubitačan".sandrox wrote:dali se ovaj chip moze upotrjebiti za njegov dio `mozga´
80c535-n
to je neki valjda procesor od 12 ili 13 mhz