hvala na dobdodošlici...
sada pišem sa škole a shema mi je doma na papiru, pa kad skeniram i uploadam ću dati link...
ma znam da bi bilo jače, no meni nije bio ni cilj napraviti nešto što rastura, nego samo prikazati način rada magneta i kako funkcionira top... ako poželim gađati susjede ili profesore...

ja lako napravim jači, ili mislili smo ja i frend ako nabavimo sve dijelove probati napraviti Rail Gun, no komplicirano je, a i ti radovi su fora no nema prevelike koristi osim što dobro prođu na natjecanju i mogu gađat susjede...
najčešće, pošto volim glazbu, se bavim audio uređajima... evo sada već dugo vremena planiram napraviti miksetu i kombiniram razne sheme i stalno se predomišljavam, no mislim da će konačno to biti mikseta sa 6 stereo audio ulaza kontroliranih sa klizačima, 6 mono mikrofonskih ulaza sa trimerima, 6 izlaza isto sa trimerima, glavno pretpojačalo sa TDA 1524 sa bass/volume/treble/balance kontrolama ( volume sa klizačem ostali sa trimerima ), stereo LED vumeter sa LM 3914 i sa po 10 LED-ica po kanalu = 20 LED-ica, integriran stereo amp sa 2X TDA 7294 = 2 x 100W sa toroidalnim trafom i naravno audio i mikrofonski ulazi imaju zasebna pretpojačala ( audio ulazi jedno, a mikrofonski drugo sa kontrolom bassa i treblea za mikrofone ), ventilator za hlađenje, pošto se ovi TDA 7294 katastrofalno griju... tako nešto bi to trebalo izgledat i ako uspije, možda to vodim dogodine na natjecanje ali mislim da nebi dobro prošlo, jer je dosadno... mislim takve stvari se viđaju svaki dan... eventualno da ubacim još light show unutra za koje imam shemu - za tri lampe do 600W svaka na 220V...
shemu ću staviti kad skeniram...
pozzz