Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
taj predajnik vam je cisti primjer kako je velika razlika izmedju necijih zelja (ocekivanja) i ponasanja uredjaja u praksi. Ironicno je to da ma koliko muha se zabilo u staklo, jos uvjek se nadje neka, koja misli da ce proletjet kroz nj. Ne tvrdim da je shema netocna, ali jos nitko nije dokazao da mu radi kako treba, a za ozbiljno ugadjanje potrebna je ipak malo slozenija oprema, koje 99% clanova nema i znanje/iskustvo, ipak se tu ne podesava "od oka". Predajnik bi trebao raditi na 573MHz, ta frekvencija je dosta visoka za navedeni izlazni tranzistor, a 100% nitko od vas nema osciloskop kojim je moguce ispitati takvu frekvenciju, pa da vidi sto se zbiva sa signalom. Drzite se onih projekata, kojima ste dorasli.Lukand wrote:Dajte molim vas da to probamo dovršiti, ja imam sve osim zavojnica napravljeno i kad bi zavojnice napravio trebao bi isprobati (probleme mi stvara srebrena zavojnica)
Frekvencija je oko 200-300 Mhz preko toga nemogu da podignem.Probacu da se igram sa zavojnicama.Mislio sam da je do napona ali nije podigao sam na 18v i stavio hladnjak na tranzistor 2n3866.Primetio sam da slika nema sinhronizaciju pa se iskosi u stranu i tako brzo vrti u krug a kada se pipne kucicte tranzistora 2n3866 prstom slika se smiri.Andreas wrote:da da...
ja sam skontao sta je problemmm...
verovatno je svako izbegao srebrnu zicu pa stavio bakarnu zavojnicu...
samo:
zavojnica nije tacna.!!!!!!
zna se da sto manje navoja stim je frekvencija veca ali sa 8-navoja frekvencija je jako niska..
a strojke..
tvoj predajnik predaje signal ali na niskoj freki.!
a ono sto ti vidis to je harmonik...zbog jacine!
skrati l3 na nekih 3-4 zavoja pa onda probaj....
kontaktiraj me za rezultate
tv2digital@hotmail.com
srecno!