Prvo da pozdravum sve članove foruma i svaka čast na ovakvom forumu.
Muči me jedna stvar, kao što vidite na slici, zanima me šta predstavlja IGLICA unutar konektora, plus, minus, uzemljenje ???? molim pomoć ako moze i neka shema, HVALA PUNO !
u attachmentu je slika !!
Konektor od punjaca za laptop ?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Konektor od punjaca za laptop ?
- Attachments
-
- konektor.jpg (13.46 KiB) Viewed 2130 times
Re: Konektor od punjaca za laptop ?
Radi se o HP Laptopu Probook, postoje tri žice plava, uzemljenje i jos jedna (bez izolacije preko plave), plava mi ne propušta signal (uzemljenje i druga zica DA!) ima ko kakvih ideja
- Feko
- Stariji član
Ako je to od HP-Laptopa onda imaš 2 napona. Iglica je +19V, Unutarnji plašt je +14V a vanjski plašt je masa.
Pišem napamet po sjećanju...pa provjeri, ali sam siguran da su u pitanju 2 različita napona
Pišem napamet po sjećanju...pa provjeri, ali sam siguran da su u pitanju 2 različita napona
obrnuto, unutarnji plašt je +19 a iglica mi ne daje nikakav napon, daje mi 14v plava zica iglica ne, vjerojatno je plava žica iglica, znaci iglica mora davati neki napon jel tako ? Hvala ti puno !
jesu u pitanju su 2 napona
- Feko
- Stariji član
Ipak je obrnuto...iglica mi ima +17V, no mislim da je pod opterecenjem taj napon manji...vjerojatno je to napon za punjenje baterije..a unutarnji plast je +19V.
Uglavnom laptop nece raditi ako nema oba napona...sjecam se toga kad sam prije cca 2 godine pravio DC/DC converters da laptopa mogu koristiti u autu
Uglavnom laptop nece raditi ako nema oba napona...sjecam se toga kad sam prije cca 2 godine pravio DC/DC converters da laptopa mogu koristiti u autu