Shema za light show koji blica u ritmu glazbe
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Shema za light show koji blica u ritmu glazbe
E ovako.... meni treba shema za light show koji bi blicale lampice u ritmu muzike... znači kad pustim pjesmu da kad lupi bas da lampice blicaju......Hvala Unaprijed
Re: Shema za light show koji blica u ritmu glazbe
Prvo pretraži forum jer je ta tema već puno puta postavljana. To će ti pomoći i da se odlučiš kakav tačno želiš da napraviš jer ti je ovako pitanje suviše neodređeno.
A pregledal sam ja ... al nisam našal baš točno shemu za takav sklop??
aha.. a to je trokanalni znači da od 3 lampice ja mogu svaku podešavat sa potenciometrom brzinu blicanja ili ???....a ako napravim samo jednokanalni onda mogu spojit sve 3 lampice al istovremeno sa potenciometrnom podešavam sve 3 jel tako ??? i kadi je na toj shemi mikrofon??
-
- Pravo uznapredovao :)
Pročitaj tekst! Sve je tamo objašnjeno.
Real Radios Glow in the Dark!
ok pročital sam i sve mi je jasno osim toga... kadi se nalazi mikrofon u shemi to nigdje nemogu nać??? ili se možda žice od zvučnika spoje direkt na Ub+ i Ub -????
i još jedno pitanje,, dal ja to mogu spojit bez štampane pločice?
i još jedno pitanje,, dal ja to mogu spojit bez štampane pločice?
-
Goldy wrote:ok pročital sam i sve mi je jasno osim toga...
Goldy wrote:kadi se nalazi mikrofon u shemi to nigdje nemogu nać???
Moj savjet: bolje zaboravi na sve to i nabavi negdje gotov uređaj. U Rijeci ih sigurno ima.Goldy wrote:ili se možda žice od zvučnika spoje direkt na Ub+ i Ub -????
A jesi li probao na Googlu??Goldy wrote:A pregledal sam ja ... al nisam našal baš točno shemu za takav sklop??kan042 wrote:Prvo pretraži forum jer je ta tema već puno puta postavljana. To će ti pomoći i da se odlučiš kakav tačno želiš da napraviš jer ti je ovako pitanje suviše neodređeno.
Inače ima i na forumu
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... w&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... how#p80696" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... how#p65491" onclick="window.open(this.href);return false;
u sekciji gotovi projekti ih ima sigurno i sa detaljnim uputama.
Najlakše je postaviti temu pa nek drugi traže i nabacuju a ja ću da biram.
Kakav light show hoces? Sa LED ili sa sijalicama (12V, 220V)? Koliko kanala? S čim ćeš da ga pogoniš, sa PC ili sa zvučnika nekog uređaja (žično ili bez)?
a jbg... ovako hoću sa led diodama 5 mm...... i na 220V...ovo sa kanalima baš ne kužim na kaj se točno odnose kanali... kaj ako ima jedan a kaj ako ima 2 ili više ??....pogonil bi ga preko kompjutera puštam pjesme...a uglavnom žičano..... samo mi pojasni ove kanale da ti mogu reć.. i uglavnom mora blicat u ritmu muzike.... pa mi možeš dat i shemu ili kaj već imaš!! HVala
Kao što rekoh sheme su već objavljene na forumu više puta a sve se to vrti na internetu i pretraga na googlu će dati gomilu rezultata.
Kanali su ustvari razdvojeni rasponi frekvencija. Na taj način jedna sijalica svjetli u ritmu niskih tonova-basova, druga opet radi u ritmu srednjih a treća reagira samo na visoke tonove. Kanala možeš staviti koliko hoćeš a uobičajeno je staviti 3-5.
Pretpostavljam da je najbolje onda da napraviš bežični LED light show sa 3 kanala. Jedina takva shema koju imam je u prilogu. Malo je lošija slika ali vjerujem da će google izbaciti i ovu i još drugih interesantnih shema.
Možeš i ovo da pogledaš možda ti bude interesantno mada bih ti ja preporučio onu prvu verziju.
http://discolitez.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kanali su ustvari razdvojeni rasponi frekvencija. Na taj način jedna sijalica svjetli u ritmu niskih tonova-basova, druga opet radi u ritmu srednjih a treća reagira samo na visoke tonove. Kanala možeš staviti koliko hoćeš a uobičajeno je staviti 3-5.
Pretpostavljam da je najbolje onda da napraviš bežični LED light show sa 3 kanala. Jedina takva shema koju imam je u prilogu. Malo je lošija slika ali vjerujem da će google izbaciti i ovu i još drugih interesantnih shema.
Možeš i ovo da pogledaš možda ti bude interesantno mada bih ti ja preporučio onu prvu verziju.
http://discolitez.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Attachments
-
- musikrgb.jpg (57.38 KiB) Viewed 3952 times
aha a dobro onda sa 3 kanala... jer gle mislim napravit reflektora dva jedan da ima 50 ledica i drugi ima 50... npr 50 crvenih i 50 plavih... i sad to da spojim i ako se može kako preko nekog dj programa ili npr.. virtual dj... tak da tam mogu miksat i da tak svejetle ti reflektori u ritmu muzike... samo kaj ti veliš da jedan bude za bas a drugi za neke druge tonove....jel to ta shema dole kaj je ili ??? i daj mi reci jel ova shema dobra za to... samo neznam kadi su na toj shemi mikrofoni... ili se to spajaju žice na komp nekam ili na zvučnike to ne razumim to mi malo pojasni?? http://users.triera.net/zupanbra/3_Kana" onclick="window.open(this.href);return false; ... htshow.htm
-
Branez wrote:Moj savjet: bolje zaboravi na sve to i nabavi negdje gotov uređaj. U Rijeci ih sigurno ima.
a koliko košta takav gotov uređaj.....??' i ako imaš daj link neki ili oglas
-
Baš te treba voditi za ručicu!?
Evo jedan primjer!
Još nešto: ono iz mog linka su pravila dječica od 12 godina i nije bilo problema.
SAMO ONI SU ZNALI ŠTA HOĆU!
Evo jedan primjer!
Još nešto: ono iz mog linka su pravila dječica od 12 godina i nije bilo problema.
SAMO ONI SU ZNALI ŠTA HOĆU!
Zna i on šta hoće samo je ipak malo pretjerao s ledicama.Goldy wrote: aha a dobro onda sa 3 kanala... jer gle mislim napravit reflektora dva jedan da ima 50 ledica i drugi ima 50... npr 50 crvenih i 50 plavih... i sad to da spojim i ako se može kako preko nekog dj programa ili npr.. virtual dj... tak da tam mogu miksat i da tak svejetle ti reflektori u ritmu muzike... samo kaj ti veliš da jedan bude za bas a drugi za neke druge tonove....jel to ta shema dole kaj je ili ???