Pozdrav ljudi, ima li neko proverenu semu nekog smps-a sa namotajima trafoa i nekim jezgrom koje se moze naci kod nas?
Naso sam neku semu za 700W 2x50V za koju ljudi tvrde da je ispravna, nije komplikovana, ispravno izgleda, koristi nabavljive elemente ali nikako ne mogu naci jezgro etd59, trazio sam i jezgra koja se poklapaju po dimenzijama ali nikako ne mogu naci kod nas, Beograd, Nis, Novi Sad, ama bas nista....
Dosta sam googlao, citao, ali treba mi nesto stvarno provereno kako ne bih gubio ni vreme ni novac, a verujem da bi i drugima koristilo jer toga i nema bas previse
Ima li neko nesto? Ili bar podatak za jezgro
Hvala
SMPS za pojacala
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
SMPS za pojacala
- Attachments
-
- 2x50V%20700W.rar
- sema smps-a?
- (21.09 KiB) Downloaded 226 times
Re: SMPS za pojacala
Otidji na elitesecurity.org i na diskusiji elektronika se obrati auditorijumu, a garantujem da moderator Guja011 ima i nuklearni reaktor u kuci, pa verovatno ima i jedan ETD...
Hvala na sugestiji
Evo jedan:
http://320volt.com/tl494-ile-2x32-volt- ... e-devresi/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ukratko koristi trafo i uglavnom sve delove iz pc napajanja, trafo se ne treba se premotavati i delovi koji se kupuju su elektroliti i fet-ovi.Uglavnom nisam probavao semu ali slicno ovome kazu da radi pa ne vidim razlog zashto ovo ne bi radilo...Spremam se da isprobam ovo pa cu javiti...Ako si naishao na neshto bolje ti javi ovde. p0z druze...
http://320volt.com/tl494-ile-2x32-volt- ... e-devresi/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ukratko koristi trafo i uglavnom sve delove iz pc napajanja, trafo se ne treba se premotavati i delovi koji se kupuju su elektroliti i fet-ovi.Uglavnom nisam probavao semu ali slicno ovome kazu da radi pa ne vidim razlog zashto ovo ne bi radilo...Spremam se da isprobam ovo pa cu javiti...Ako si naishao na neshto bolje ti javi ovde. p0z druze...
Ovo je izuzetno inetersantno, moze dobro posluziti za manje ozvucenje za kola, mada meni treba SMPS za 220V, ne mora ovaj napon, moze i sa vecim izlaznim naponom, mada te fore sa trimerom za regulaciju napona mislim da su super, tako nesto kad bi nasli...
Pozz
Pozz
U slucaju da ti treba za 220V mozesh osakatiti jedno PC napajanje i preraditi ga po potrebi. Mislim da ima na forumu objashnjeno kako se to radi. Pregledaj gotove projekte...
Pa ima tema ATX napajanje 0 - 2x40V, 0-5A