Znači trebao bih napraviti nekakvu škatulju (kutiju) u kojoj bi bilo postolje za baterije koje bi imale ukupni kapacitet od barem 7000mAh (baterija mobitela je 1400mAh). Kada bi se stavile unutra (punjive) baterije (neznam točno koji tip?), išao bi USB kabel iz kutije na Micro-USB (B) priključak na mobitel HTC Desire te bi se tako mobitel punio "on the way" iz tih baterija.
Kada bi se ispraznile, drugi kabel iz kutije bi išao direktno u utičnicu na zidu i tako bi se punile te punjive baterije i spremne za novo eventualno "punjenje" po putu.
Znači u kutiji bih imao i punjač baterija i punjač mobitela (iz tih baterija naravno).
Od kuda krenuti i koje bi mi sve "cjeline" trebale? Gledao sam napon na USBu je 5V, gledao raspored pinova i to sve razumijem. Kabel iz zida (utičnice) bi išao na ispravljač koji bi to snizio i regulirao na X voltažu za punjenje (kojih?) baterija.
Znači zanima me koje su baterije pogodne za tako nešto, kolika voltaža treba biti da bi ih se napunilo u nekom razumnom roku (~6h, preko noći) i naravno da ima zaštitu od prepunjenja? Struja punjenja mobitela se kreće oko 350-400mA? Ovisi o mobitelu ili jednostavno manja struja - dulje/sporije punjenje, koliki bi bio max punjenja?
Pa eto, ako imate odgovor (smjernice) na bilo koje pitanje bio bih zahvalan
Punjač mobitela i baterija (u jednome)
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Punjač mobitela i baterija (u jednome)
Zašto baš hoćeš puniti mobitel preko USB kabla - zašto ne koristiš kabl za punjenje mobitela iz automobilskog akumulatora koga možeš nabaviti za svaki tip mobitela ?
Ako se odlučiš za ovaj moj prijedlog rješenje je jednostavno: uzmeš neki suhi akumulator 12V, punjač za njega i na auto otpadu kupiš utičnicu 12V za auto - preciznije traži auto upaljač. Sve ovo spomenuto možeš smjestiti u kutiju neispravne napojne jedinice za PC računar koju možeš čak i besplatno dobiti u svakom servisu PC računara ...
Ako se odlučiš za ovaj moj prijedlog rješenje je jednostavno: uzmeš neki suhi akumulator 12V, punjač za njega i na auto otpadu kupiš utičnicu 12V za auto - preciznije traži auto upaljač. Sve ovo spomenuto možeš smjestiti u kutiju neispravne napojne jedinice za PC računar koju možeš čak i besplatno dobiti u svakom servisu PC računara ...
Punjač mobitela i baterija (u jednome)
Sa stranice http://epemag.4shared.com/ skini EPE broj 10 iz 2001. godine. U njemu ima članak "Camcorder Power Supply", pa ga prouči i sklop prilagodi svojim potrebama.
Re: Punjač mobitela i baterija (u jednome)
http://slike.hr/slike/snag0007_1ba10.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ako spojim ovakvih 10 komada u seriju ili paralelu (?) (pretpostavljam paralela) tada moram s trafom i ispravljačem sniziti sa 220V na 10 x 5V = 50V? hoće li stvar funkcionirati kako treba?
ako spojim ovakvih 10 komada u seriju ili paralelu (?) (pretpostavljam paralela) tada moram s trafom i ispravljačem sniziti sa 220V na 10 x 5V = 50V? hoće li stvar funkcionirati kako treba?