Izdrada jednostavnog lighta
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Izdrada jednostavnog lighta
ovako,treba mi shema spajanja jednostavg lighta na koji bi se spajale 3 ili 4 zarulje obicne koji bi titrale neovisno jedna od druge (nije bitno na koji nacin,samo da nisu skupa upaljene sve).netreba nikakav regulator brzine i ostalog.znaci samo se usteka u struju i radi
jel ima neko nesto slicno? hvala
jel ima neko nesto slicno? hvala
Re: Izdrada jednostavnog lighta POMOC HITNO ! :)
Vjerovatno misliš na žarulje 220V ?
Najbrže i najednostvanije rješenje (premda ne i najbolje) je da iskoristiš uređaje:
MOELLER EASY412-AC-R
ili
SIEMENS LOGO! 230RC
Pogledaj link: http://www.moeller.net/en/contact/addre ... ntryID=614" onclick="window.open(this.href);return false;
Najbrže i najednostvanije rješenje (premda ne i najbolje) je da iskoristiš uređaje:
MOELLER EASY412-AC-R
ili
SIEMENS LOGO! 230RC
Pogledaj link: http://www.moeller.net/en/contact/addre ... ntryID=614" onclick="window.open(this.href);return false;
Izdrada jednostavnog lighta POMOC HITNO ! :)
onako, spojiš starter za fluorescentnu cijev u seriju sa žaruljom. Nema jednostavnijeg rješenja.
uf,nisam bas u mogucnosti dobit te uredaje. ovo sa starterima bi radilo?
http://www.elektronika.ba/464/simple-light-show/" onclick="window.open(this.href);return false;
ovak nesto bi meni trebalo samo bez ovih regulatora
http://www.elektronika.ba/464/simple-light-show/" onclick="window.open(this.href);return false;
ovak nesto bi meni trebalo samo bez ovih regulatora
Spoj sa starterima će raditi - spoji starter sa sijalicom 40W u seriju i spoji na 220V - dobit ćeš blinkanje, ali teško ćeš postići da 3-4 sijalice ne trepću u isto vrijeme ...
40W? nemogu vise?
ma nije mi bitno dal trepcu u isto vrijeme ili svaka zasebno,glavno da trepcu
ma nije mi bitno dal trepcu u isto vrijeme ili svaka zasebno,glavno da trepcu
Evo kako da napravis sa starterom
Code: Select all
http://www.metacafe.com/watch/1611000/lightshow_cheap_simple_easy_to_make/
oke ovo mi se svida
ak ima jos ko kakvu ideju,znaci bitno mi je da se svijetla samo gase i pale,mogu i skupa.dal postoji mozda neki relej il nesto ?
ak ima jos ko kakvu ideju,znaci bitno mi je da se svijetla samo gase i pale,mogu i skupa.dal postoji mozda neki relej il nesto ?
Najjednostavnije i najjeftinije rješenje ti je napraviti to sa starterima.
Jedan starter košta manje od 5kn...
Jedan starter košta manje od 5kn...
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
da,al nemogu spojit vise od 40w gore,to mi je premalo
Ti onda pravi ovaj jednostavni lajt sou sto je link postavljen gore pa mozes da ides do 400w. Sta ces jednostavnije ne razumem. Angazuj jednog da ti skljoca prekidace to ti je najjednostavnije a ritam mozes da biras
Napisao sam da staviš sijalicu od 40W zato što je to provjereno, ali to ne znači da ne možeš pokušati i sa većom snagom - povećavaj snagu dok starter ne izgori (starter je je jeftina stvar). Osim toga možeš staviti više sijalica - za svaku staviš po jedan starter ...
Pozdrav
Ma ne mogu vjerovati o čemu se ovdje razglaba ali o jednostavnom lightu ma dajte.....
Pedesetak kuna košta trolanalni u kitu i radi savršena a upute su napravljene za totalnog početnika sa minimum minimuma pozavanjem elektronike i radi savršeno.
I ja sam svojevremeno spajao startere i igrao se ali otprilike ide ovako slaba žarulja sporije blinka i bolji je ugođaj dok sa povečanjem snage to blinkanje pređe skoro u konstantu (bez veze ) a kako sam bio nezadovoljan s time a bilo mi je potrebno jer sam se u svojoj mladosti bavio puštanjem muzike i izmišljao toplu vodu tako sam došao na ideju da napravim light mašinu od starog programatora veš mašine i vjerujte da radi sacršeno. Malo se igraš oko pronalaska kotakta spojiš napajanje spojiš žarulje motor vrti osovinu sa grebenastim vrhovima i to je to možda i jeftinije od 50kn. Moja mašina je još dugo radila u osnovnoj školi i nakon što sam ja završio tako daaaaaa probaj
Ma ne mogu vjerovati o čemu se ovdje razglaba ali o jednostavnom lightu ma dajte.....
Pedesetak kuna košta trolanalni u kitu i radi savršena a upute su napravljene za totalnog početnika sa minimum minimuma pozavanjem elektronike i radi savršeno.
I ja sam svojevremeno spajao startere i igrao se ali otprilike ide ovako slaba žarulja sporije blinka i bolji je ugođaj dok sa povečanjem snage to blinkanje pređe skoro u konstantu (bez veze ) a kako sam bio nezadovoljan s time a bilo mi je potrebno jer sam se u svojoj mladosti bavio puštanjem muzike i izmišljao toplu vodu tako sam došao na ideju da napravim light mašinu od starog programatora veš mašine i vjerujte da radi sacršeno. Malo se igraš oko pronalaska kotakta spojiš napajanje spojiš žarulje motor vrti osovinu sa grebenastim vrhovima i to je to možda i jeftinije od 50kn. Moja mašina je još dugo radila u osnovnoj školi i nakon što sam ja završio tako daaaaaa probaj
Re: Izdrada jednostavnog lighta
ja sam savljao osramove gljive 150W, ali po dva startera u seriju
MOJ MOTO JE:
Kad se jede....JEDEM..
Kad se pije....PIJEM..
Kad se radi....NE SMETAM
Kad se jede....JEDEM..
Kad se pije....PIJEM..
Kad se radi....NE SMETAM