napojna
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: napojna
Ehh... Na napojnoj jedinici postoji više napona...ali ništa ti ne možemo reći dok ne kažeš do kojeg napona bi htio regulaciju i koliku struju. Uglavnom LM350 bi ti bio dobar do 3A, regulacija je jednostavna... Ako trebaš manju možeš uzeti LM317 (do 1A)...
Oba IC-a podržavaju i najveći napon napojne jedinice računala, samo je pitanje struja.
Oba IC-a podržavaju i najveći napon napojne jedinice računala, samo je pitanje struja.
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Pa meni bi trebalo oko 1,5-2 ampera struje a napon nije bitan samo da je oko 15 volti.
MAlo teze ces dobiti s tim stvarima 15V ... Mozda samo do 12V.
- nikola91serbia
- Pocetnik na forumu
Mozes dobiti tacno 15V ako koristis integrisano kolo 78S15, za 2A maksimalne izlazne struje. Ako treba vise struje, mozes koristiti LM323K-15, do 3A maksimalno. Ovo drugo kolo je u TO-3 kucistu i nesto je skuplje..
Teoretski mozes dobiti i 24V! Toliko,da se zna... ,ali.....za neke uredjaje je bolje raditi sa trafoom.
Pa ako je moguce dobiti 15 volti ima li neka sema sa lm 317 .
- nikola91serbia
- Pocetnik na forumu
http://www.electronics-lab.com/articles/LM317/" onclick="window.open(this.href);return false; LM317 je samo do 1.5A max... :/
znaci li to da ja mogu dovesti bilo koju jacinu struje (npr 3 ampera ) na transformatoru a na izlazu poslije cijelog sklopa imam 1,5 A ili struja nesmije biti veca prije lm 317.
Nema to veze, tebi maksimalnu struju određuje stabilizator, ovdje ti nije bitna ulazna struja, već ulazni napon, recimo maksimum za 78xx stabilizatore ti je 30-35V... Pogledaš u datasheetu.
Hocete li biti ljubazni pa mi dati shemu i sa lm 350. hvala.
Shema je ista tj.raspored LM317 i LM350 su isti, samo što je max.izlaz LM317 1.5, a LM350 3A.
Pod uvjetom da je razlika između ulaznog i izlaznog napona najviše 15V (LM317), odnosno 10V (LM350) te uz odgovarajuće hlađenje.
Lijenost je iz raja izašla.