Imam mali problem. Imam uređaj koji se napaja sa 4 baterije od 1,5 volti. Kako mi taj uređaj često treba baterije se brzo troše pa sam kupio pretvarač struje sa 220 na 6 volti i skopčao moj uređaj na struju. Sve je normalno radilo nekoliko dana a onda se desio prekid, neće uređaj da radi i daje mi signal da su baterije istrošene
Sada kad ga uključim nekad radi, a često ne radi. Uređaj sam spojio samo s jedne strane na struju, znači samo jedan plus i samo jedan minus.
Je li neko imao sličnih iskustava, kako da riješim ovaj problem, da ispravno spojim i da sve radi ?
Hvala
Problem sa pretvaračem !
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Problem sa pretvaračem !
Fali ti struje na izlazu pretvarača!
Nisam ti ja baš stručnjak za struju pa zato sam i predpostavljam napravio bezze grešku. Žice sam spojio samo tako što sam ih umotao oko pločica sa polovima. Treba li možda da ih spojim i sa druge strane' Mislim na spajanje žica gdje budu bateriji od 1,5 v. One stoje uspravno jedna na drugoj, i jedna vrši pritisak na onu oprugicu koja je ustvari PLUS, a druga baterija se naslanja na pločicu koja je MINUS. Drugi red baterija je spojen obrnuto, baš kao u daljinskom upravljaču, npr. Ako neko zna objasniti kako ovo sad ispravno da spojim na struju ?
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Pre ce biti da je "oprugica" Minus, a "Plocica" Plus.cleaner wrote: oprugicu koja je ustvari PLUS, a druga baterija se naslanja na pločicu koja je MINUS.
Tako je, tako sam i spojio samo pogresno napisao, al zašto ne radi ?
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Ako je uredjaj vec radio , ostaje ti da proveris da li imas napon na izlazu pretvaracacleaner wrote:. Sve je normalno radilo nekoliko dana a onda se desio prekid,
Znači, ovo kako sam napisao je ispravno spajanje, mislim ne treba nista drugačije to spojiti ?