pomoc oko multimera

Rasprava o AVR mikrokontrolerima, AVR projekti i drugo vezano za AVR...

Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight

Post Reply
dekins

pomoc oko multimera

Post by dekins »

pozdrav svima. molio bih ako neko moze da mi malo pomogne posto se bas ne razumem oko programiranja.Napravio sam multimer sa lcd displeyom shema je sa sajta wwwelfly.pl a programator sam napravio za atmela stk200. E sad kad sam isprogramirao atmegu 8 i stavio u multimer, kad upalim na displeyu mi napise DC POWER SUPPLY i tako stoji dok ne stisnem taster i drzim par sekundi ispise http://www.elfly.pl" onclick="window.open(this.href);return false; i to dalje stoji ispisano. Kad masu spojim na pin21 atege i drzim neko vreme par sekundi na disleyu mi ispise 29,54V 00000A
00000.
i to tako stoji ispisano na displeju.
Nije mi jasno sta se to desava pa ako neko ima iskustva sa tim da mi pomogne.
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: pomoc oko multimera

Post by pedja089 »

Meni to ne lici na gresku u programiranju. Dok on ispisuje ponesto na lcd. Ili ne valja hex, ili nesto hardverski nije doro odradjeno, ili oscilator nije dobro podesen, pa divlja kako stigne...
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

To sto divlja se desava iz razloga sto nisi prikacio merenje V i A na ulazu. Ja sam popi**eo i ubih se zbog cega je ali kad prikacis sve se to zaustavi. Moras samo lepo da ga izbazdaris a to se radi kad zadrzis taster i upalis sve ostalo imas objasnjeno na sajtu :wink:

Merac veoma lepo radi i ima lepu preciznost. Jedinu manu koju sam nasao je to da kad ga napajas sa 30V na prvi stabilizator 7812 treba da padne 18V pa se dobro ugreje i nemoze sa hladnjakom na ploci da se resi pa mora da se prepravi.
dekins

Post by dekins »

Hvala na pomoci javicu kad budem probao posto ispravljac jos nisam zavrsio a to sve radim u firmi kad imam slobodnog vremena. A toga jako malo u zadnje vreme.
dekins

Post by dekins »

Napravio sam neki ispravljac sa lm317 i spojio multimer kako treba i sve radi .Hvala
_Maniac_
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by _Maniac_ »

Ja sam takodjer napravio taj multimetar... jedino me muci to sto ima jedan debilan problem...

Kad povecavam struju, na display-u ju zapravo smanjuje, znaci max mi je 4.5A, a kad je struja tolika na display-u pise 0.00A, a kad je struja 0A na potrosacu, na display-u pise 4.5A... Pokusao sam bazdarit, valja za to neku vrijednost, a onda opet kad pocnem povecavat ili smanjivat struju, on pokazuje suprotno...
Capo Di Tutti Capi
mega162
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mega162 »

koju si verziju radio: Dip ili TQFP ?
Post Reply