10 Kanalni interfejs sa PIC16f84
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: 10 Kanalni interfejs sa PIC16f84
Lepo odradjeno...Pedja, da li se secas kad smo mi ove stvari radili u skoli? Bilo je to prilicno davno...
Ovde je malo drugacije odradjeno.
Ovo je radjeno tako sto postoji komanda za ukljucivanje/iskljucivanje svakog kanala posebno.
A koliko se secam mi smo u skoli prenosili direktno bajt i prosledjivali ga na port.
Ovo je radjeno tako sto postoji komanda za ukljucivanje/iskljucivanje svakog kanala posebno.
A koliko se secam mi smo u skoli prenosili direktno bajt i prosledjivali ga na port.
To vidim, naravno...ipak je to radjeno sa generacijom pre tebe...braca Suhanji...
Ja mislism da sam ja isao i sa njima...
Znam da smo nesto tako radili.
Znam da smo nesto tako radili.
molim te posalji mi sve ti na mail u raru jer na rapidu ne mogu da skinem
please
moj mail je elektro11ns@yahoo.com" onclick="window.open(this.href);return false;
please
moj mail je elektro11ns@yahoo.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja bi zamolio još nešto!
Daj, molim te, postavi to na Forum još jednom, da imamo svi mogućnost da vidimo i downloadamo.
Daj, molim te, postavi to na Forum još jednom, da imamo svi mogućnost da vidimo i downloadamo.
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
Kad sam htio otvoriti program Podrska u Windows7 izletjela je na desktop slijedeća rečenica:
"" Component "MSCOMM32.OCX" or one of its dependencies not correctly registered
a file is missing or invalid. ""
Nedostajući File zaljepljen u folder sa programom Podrska, Nakon otvaranja Podrske
program radi besprijekorno.
Bilo bi uputno da se file "MCSOMM32.OCX" uglazbi u sam program, ako je to moguće.
To će odlučiti DaTi autor programa.
U privitku nedostajući file za ispravan rad u Windows7 okruženju.
"" Component "MSCOMM32.OCX" or one of its dependencies not correctly registered
a file is missing or invalid. ""
Nedostajući File zaljepljen u folder sa programom Podrska, Nakon otvaranja Podrske
program radi besprijekorno.
Bilo bi uputno da se file "MCSOMM32.OCX" uglazbi u sam program, ako je to moguće.
To će odlučiti DaTi autor programa.
U privitku nedostajući file za ispravan rad u Windows7 okruženju.
- Attachments
-
- mscomm.ZIP
- (48.94 KiB) Downloaded 346 times
Ne moze. Taj problem se javlja kada se ne napravi instalacija za vb programe. Ne bitno na kojem sistemu.
Tj samo ako ne postoji instaliran vb6 na tom racunaru. U principu se moze resiti instalacijom.
Tj samo ako ne postoji instaliran vb6 na tom racunaru. U principu se moze resiti instalacijom.
vb6 trebao bi biti ako ne griješim:
microsoft visual basic v6. Takovo nešto nije u krugu moga zanimanja i znanja.
Nisam nikada radio sa tim programom, pa neznam kako se ponašaju programi pisanim tim programom.
Hvala na korisnom dodatnom objašnjenju.
microsoft visual basic v6. Takovo nešto nije u krugu moga zanimanja i znanja.
Nisam nikada radio sa tim programom, pa neznam kako se ponašaju programi pisanim tim programom.
Hvala na korisnom dodatnom objašnjenju.
Nema na cemu
Pozdrav, ja evo upravo sklapam ovu spravu i imam problem.
Naime, sve radi ok, releji se pale, ali drze samo oko 1s.
mclr je spojen, e sad dali se pic resetuje ili je nesto drugo u pitanju.
Voleo bih da cujem iskustva drugih koji su pravili ovo.
Naime, sve radi ok, releji se pale, ali drze samo oko 1s.
mclr je spojen, e sad dali se pic resetuje ili je nesto drugo u pitanju.
Voleo bih da cujem iskustva drugih koji su pravili ovo.
Probajte ubaciti novi hex (dole attachovan), samo ovaj hex nema mogucnost snimanja stanja izlaznog releja.
- Attachments
-
- 10KANINT.rar
- (1005 Bytes) Downloaded 336 times
Ista stvar, sekunda i iskljuci se!???
Ovaj poslednji HEX je izgleda identican onom predhodnom>>
Re:
Posto vidim da se malo više razumiješ u elektroniku i pošto sam pročitao da se mogu spojit 32 relea. E sad mene zanima schema za taj sklop i da li bi se umjesto nekih relea mogli spojiti H-mostovi?pedja089 wrote:sa 10 rikljucaka koristis 10 kanala. jer to nije binarni 10-bitni izlaz, a i za to bi ti trebao ogroman dekoder. ovako svaki izlaz po jedan rele. ako se koristi pic16f877 onda mozes 32 relea pokretati bez i jedne dodatne komponente...
Pozz svima!
Da li se može spojiti dva takva interfejsa na dva serijska porta i da li se mogu komande prespojiti na tipkovnicu.
Hvala!
Da li se može spojiti dva takva interfejsa na dva serijska porta i da li se mogu komande prespojiti na tipkovnicu.
Hvala!