rotator za antenu

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
zarec
Napredujem
Napredujem

rotator za antenu

Post by zarec »

Nisam siguran da je ovo prava *adresa* za pitanje ali ipak.....kupio sam poodavno kinesku antenu sa rotatorom koja moze zapamtiti vise polozaja-pozicija i to je jedino vijedno kod nje pa sam stavio kvalitetno pojacalo i logu antenu cime se kvalitet slike, odnosno prijema bitno popravio u odnosu na pojacalo koje je bilo u sklopu originalne antene.Sada se pojavio novi problem .Kako je loga daleko teza vremenom su zupcnici rotatora dobili luft pa sada postoji dosta *mrtvog hoda*zbog cega malp, malo pa moram popravljati poziciju koju sam izabrao.Interesuje me ima li neko slicno iskustvo i kako ga je rijesio ili gdje nabaviti rotator 360 stepeni sa daljinskim koji pamti pozicije.
Hvala
Gore visoko dole tvrdo
kranes
Penjem se :)
Penjem se :)

Re: rotator za antenu

Post by kranes »

Kod mene je nova poludila nakon 2 dana , pojavio se kako kažeš" mrtvi hod" nije se zaustavljala gdje treba ili ode više ili stane prije nego sto treba iako su zupčanici bili novi,kinezi su to fušeraj, a rotator sam riješio sa motorićem 12v od zadnjih brisača auta koji ima hod približno 180 stepeni i mehaničkim putem mijenja smjer napajam ga preko adaptera, zastarjrla tehnologija ali funkcionalno :wink:
zarec
Napredujem
Napredujem

Re: rotator za antenu

Post by zarec »

Pitanje oko rotatora postavio sam davno i malo cudno .......malo odgovora.To sa motorom od brisaca je dobro ali ovo sa +kinezom+ je super ali kao ideja.....evo ja sam svog kineza rastavio pa pokusavam nesto rijesiti sa kombinacijom slicnih rotatora sa rucnom komandom.Ima na trzistu nekoiko dobrih rjesenja sa antenama spregnutim sa rotatorom koji ne pamte poziciju...kostaju oko50EU ali mene ovaj +kinez+ bas zaintrigirao...ako uspijem pstavicu na forum......pozdrav
Gore visoko dole tvrdo
Post Reply