Kako sam ga već imao instaliranog, ali sustav sam mjenjao par puta pucao mi je neke errore, zato sam skinuo friško, Code Studio 3 s picbasic pro 2.50b combilerom, a asembler je MPSAM 2.5......
Ugl idem napisati jednostavan kod da mi pukne tekst na LCD-u, inače LCD je ok spojen jer program koji je več u kontroleru bio radio je ok, kliknem compile, on odradi i kaže sve ok....programiram PIC16F877 s WinPic800, također sve ok....ali na LCD-u nema ništa, samo kvadrati u gornjoj liniji....tako probam compajlirat nekoliko starih programa koji su mi radili, ali ovjek samo kvadrati na LCD....malo mi čudno, sve odradi ok ali ništa.....uzmem onda jedan hex file i isti programiram....stvar radi znači PIC se programira dobro, nakon toga uzmem .pbp file od tog HEX-a i njega compajliram, sve ok programiram PIC ali ne radi....znači imam problem u Micro Code Studio Plus....probao sam i sa MPSAM 2.3 ali isto....
Jeli možda smeta ako sam instalirao code studio, a jedan več postoji na disku drugome?
Ili je možda ovaj što sam ja skinuo "loš?" Ako netko možda ima MicrocodeStudio + picbasic pro i MPSAM pa da odradim sve isponova?
Code: Select all
DEFINE LCD_DREG PORTD
DEFINE LCD_DBIT 4
DEFINE LCD_RSREG PORTD
DEFINE LCD_RSBIT 1
DEFINE LCD_EREG PORTD
DEFINE LCD_EBIT 0
DEFINE LCD_BITS 4
DEFINE LCD_LINES 2
DEFINE LCD_COMMANDUS 2000
DEFINE LCD_DATAUS 50
LCDOUT $FE, $C0