Gorenje šporet
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Gorenje šporet
Da posjedujem gorenje šporet proizveden prije 25 god u te 23 godine nijednom nije vidio majstora.Problemi su se počeli javnjati prije 2 godine kad je crkao grijač donji on je promjenjen i opet za 3 miseca crkne donji i tako da sam u ove 2 godine promjenio toliko grijača da sam moga nov kupit.Znam da je star i da mu je prošlo vrime no zasto mi zaboga uvjek crkaje donji grijač.Zva sam razne majstore ali oni samo prominu grijač ali nerješe moj problem "zašto prigori" vidio sam da ima dosta žica iza da nije možda neka kriva spojena ili da nije dobro uzemljen ili slično.
Re: Gorenje šporet
Pa, jel ima termostat???? Neku lampu da vidiš dok je grijač uključen,i kad nije,, ili je prestar štednjak??? :ohno:Pa nema??? Jer ako je termostat onda ne ni čudo... ali onda nebi mogel peči normalno.... A i majistor bi valjda videl!!!
Ima termostat i peče savršeno,zaboravio sam reći da je jednom davno puklo staklo na šporetu i to je sve što je se desilo u 23 godine.Zašto sad pravi probleme i zašto uvjek donji grijač,Gornji grijač nikako nije minjan još je orginal tvornički.Upravo sad sam zvao majstora da mi svrati sutra,reka sam mu da mi je opet crka grijač no njegov odgovor je bio presmješan "kuća blizu trafostanice" to nema nikakve veze to znam sam.
Dođe mi da pišem gorenju jer stvarno je to presmješno.
Dođe mi da pišem gorenju jer stvarno je to presmješno.
Ni grijači nisu više kao što su bili, nema ko ih ne proizvodi
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
... kod moje električne peći je isto jednom pregorio doljnji grijač rerne... ali ne dugo zatim kako je supruga čistila rernu sa nekim sprejem za odmaščivanje pa je izgleda teklo dolje i po grijaču.. jer vidjelo se je da je bio baš na tom mjestu gdje je teklo po njemu kao nagriženo i tamo ga je "propucalo".
Rekao sam joj da tako više ne čisti i odonda je opet sve u redu...
...ako čistiš sa tim kemikalijama i ako slučajno dođu u dodir sa grijačem... znade i to biti uzrok pregorjevanju...
A ono sa trafostanicom... ako je stvarno povečan napon... onda bi vjerovatno i koji drugi grijač pregorio ili neki uređaj koji ne podnosi "veče" napone od 220V
Rekao sam joj da tako više ne čisti i odonda je opet sve u redu...
...ako čistiš sa tim kemikalijama i ako slučajno dođu u dodir sa grijačem... znade i to biti uzrok pregorjevanju...
A ono sa trafostanicom... ako je stvarno povečan napon... onda bi vjerovatno i koji drugi grijač pregorio ili neki uređaj koji ne podnosi "veče" napone od 220V
skini straznji poklopac i provjeri da ti nije probila dioda
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.