Problem je sto ja u Osijeku nemogu nabavit svrdla 0.7 i 0.6 ! samo 0.8 i 0.5! 0.8 je previse a 0.5 pre malo. jedino ak ima neki dobrovoljac koji ce mi poslat 0.7 i 0.6

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Problem je sto ja u Osijeku nemogu nabavit svrdla 0.7 i 0.6 ! samo 0.8 i 0.5! 0.8 je previse a 0.5 pre malo. jedino ak ima neki dobrovoljac koji ce mi poslat 0.7 i 0.6
za to postoji jedno amatersko rješenje, uzeti neki drugi program za crtanje PCB-a i nacrtati samo vodove i točke dobrih veličina. Istina je da je dupli posel i da je rješenje amatersko ali radirace king wrote:meni nisu problem vodovi, nego rupice... pre male su. pa kad probusim sa svrdlom 0.8mm ne ostane skoro nis od rupice i nemam gdje zalemit komponentu
po meni je to malo igranje s gridom, ali nije loše, ovaj program koji pokušavam napraviti s bratićem bi trebao omogućiti mijenjanje baš padova u .brd-u, nešto kao mijenjanje padova u .lbr-u, ali da li će to zaživjeti, to je druga stvarsindja1204 wrote:Meni su padovi sasvim u redu, i prilagodjeni su velicini elementa, s tim da se mora imati i odgovarajuci borer, lemelilica sa odgovarajucim vrhom . U slucaju da negde zatreba veci pad, moguce je staviti via velicine po zelji preko... U slucaju da se stave via preko svih padova (veci, isti, manji ), postoji mogucnost da se izborom opcije via /change/diametar... odabrati velicinu via. samo levim klikom preko pada, promeniti njegovu velicinu na odabranu... Za ovu varijantu promene velicine pada, potrebno je odabrati manji grid. Prebaciti grid u mm i upisati npr. 0.001 Sve u svemu ipak je ovo brzi postupak od prebacivanja u drugi program ili kreiranja nove biblioteke.