Потребна ми е шема за led clock
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
-
Потребна ми е шема за led clock
Значи вака сакам да направам Led clock кој што ке ми покажува час минути и секунди,исто така сакам да ставам повеке лед диоди за да добијам поголеми димензии на часовникот шемата ми е итна па ако може да најдете многу ке сум ви благодарен
Re: Потребна ми е шема за led clock
tema bila ko zna koliko puta, prelistaj malo forum i naci ces. Istina radjeno sa LED displejem ali nema nikakve veze samo umjesto displeja kaci ledice i napoji preko tranzistora
moze prijevod ?
Prijevod:
Znaci ovako zelim da napravim Led clock koji ce da mi pokazuje casove minute i sekunde, isto zelim da stavim velike led diode da dobijem casovnik velikih dimenzija sema mi je hitna pa ako mozete da je nadjete mnogo sam vam zahvalan
@gerrard_sr
Ako ne znas srpski, hrvatski, engleski, pisi bar latinicom da te vise ljudi razumije a i prije ces dobiti pomoc.
Znaci ovako zelim da napravim Led clock koji ce da mi pokazuje casove minute i sekunde, isto zelim da stavim velike led diode da dobijem casovnik velikih dimenzija sema mi je hitna pa ako mozete da je nadjete mnogo sam vam zahvalan
@gerrard_sr
Ako ne znas srpski, hrvatski, engleski, pisi bar latinicom da te vise ljudi razumije a i prije ces dobiti pomoc.
Alexa