Kako popraviti babu ? Sve sto takne, kvari se...

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Black Angel
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Kako popraviti babu ? Sve sto takne, kvari se...

Post by Black Angel »

Nevolim ja circuit wizard....
Uvijek plocica ispadne neuredno i nema puno opcija za pcb komponente a ja izgubim zivaca za 10 godina zivota...
Ovako otvorim program koji mislim da mi je najpovoljniji za takvu vrstu sklopa (jednostavno ili slozeno) i izgubim par minuta vise nego sto ti izgubis na wizardu a imam sve tamo gdje mi pase :D
Preferiram programe kao sto su sprint layout 5, express pcb i proteus 7.3 a trebao bi i eagle uskoro doci na red za ucenje.... :)
Korg X5D <3
josip
Pravo uznapredovao :)

Post by josip »

Crni anđele
Pusti babu na miru.
Vrijeme će napraviti svoje i u ovom slučaju!!!
Black Angel
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Black Angel »

Kako mislis ? :lol:
Sa vremenom nece nauciti a niti ce daljinski upravljaci proraditi.....
Moze baka samo poci na vjecni pocinak a to ne zelim ni da cujem...
Jedino nju po cijele dane vidim dok starci stalno rade :D
Tko bi mi kuhao rucak da nema nje :lol:
Korg X5D <3
cikljamas

Post by cikljamas »

Ja sam se danas sa starim nasalio, bilo je smijeha, reko, daj malo pojacaj telku, stisce li ga stisce, nece
brate da radi, reko daj onda bar promjeni program kad vec nemozes poglasnit, opet stisce li ga stisce,
pa ga lupa da mu baterije sjednu na mjesto, te otvara poklopac od baterija da vidi jesu baterije uopce
tamo di trebaju biti, pa opet stisce, pa se covek digo otiso do televizora na 5 cm, stisce li ga stisce,
a drustvo u kutu puca od smijeha, na kraju covjek posumnjo da sam mu neku spacku smjestio, kaze,
aj ti promjeni program, ja uzeo upravljac sve uredno radi, promjenim program, utisam, poglasnim...
Reko, jesi vidio da sve radi, nije upravljac pokvaren, kako ti ne mozes nista s njim, opet on stisce,
stisce, na kraju covjek popizdio, bacio upravljac na krevet i otiso iz sobe mrmljajuci, eh, taj moj stari,
s njim se uvek covek nasmije do mile volje...Siguran sam da ce i Black Angel babu da disciplinuje, nece
njoj vise past na pamet da kvari upravljace, samo je treba dobro isetat od kreveta do televizora pa nazad,
i tako 200, 300 puta i nece babi vise bit ni do televizora ni do programa, a i sta danas imas uopce da gledas
na TVu osim smeca i govana...Al opet, sta ce jadni starci, to im je sva zanimacija, al opet, ne mozes da
kvaris upravljace svako malo, nesto je tu svejedno sumnjivo, Zeko Mrkva iliti Dusko Dugousko bi to umeo
sigurno brzo da resi, kako li se samo zove onaj stroj sto ga dade Kojotiju, ne mogu da se setim, u svakom
slucaju KOjot je nahebo kako god mu li ga okrenes, a vala ce i baba kad se Black Angel uzivi u ulogu Duska
Dugouska, a babi predodredi da bude Kojoti, samo jos da nademo Pticu Trkacicu i ceo crtic ce da reziramo..
banana
Sutko
Napredujem
Napredujem

Post by Sutko »

Black Angel wrote:Trax, sumnjam da baca daljinske (dobro, mozda je jedan poletio sa stoljnakom preko balkona ali to se ne konta :lol: ).
Cilj daljinskog jest da mjenjas programe iz daljine i nemoras se ustajati.
Ako ona gađa TV sa daljinskim to opet znaci da se mora ustati i poci po daljinski.
Ili mozda ona gađa sa svime sta joj pod ruku dode pa skuplja na kraju dana.....
Daljinski, ocale, telefon, zubalo.... :lol:
Nista, izgleda da je jedino rijesenje da joj kupim bumerang :lol: :lol:
Reci joj da je pokvarila i taj novi TV pa ćeš imat novi tv u svojoj sobi. :D
Poznavao sam jednu babu koja je imala mobitel NOKIA i kako je često radila vani, znala je zabroaviti na mobitel i ostaviti ga vani.I tako padne jednom kisa i smoci joj mobitel i ona ga ostavi ispred kuce na suncu da se osuši i proradio je.
Sada NOKIA je dobra marka, moze biti da tvojoj babi kadkad ispane daljiski iz ruke ili je neki drugi razlog tko ce ga znat...
Black Angel
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Black Angel »

Moze biti.....
No opet, univerzalci nisu pokvareni nego ne zele zapamtiti uneseni kod dulje od 2 dana :lol:
A daljinski od lcd-a radi na istoj susjedinoj televiziji a na babinoj ne :lol:
Korg X5D <3
pepi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by pepi »

To se i mojoj znalo dešavat.. kad pritišće po daljinskom svašta, ili sjedne na njega, pa se obriše, treba vidit kombinaciju tipki. Već znam napamet koji kod trebam unest :)
batka
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by batka »

Nista jednostavnije!Probaj ovako: povadi sve tipke osim ona za on,off,+ i - za kanale,kao i dva za vol..Jednom sam tako resio stvar.Iz iskustva: krila baba dalinac u friz,imao sam slucaj da je upao u itvor za woofer,a najnovija stvar = juce sam nasao daljinac u kucistu PC-a,neki klinac ga ubacio preko praznine za plastiku na prednjoj maski. Boze sacuvaj!
Black Angel
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Black Angel »

E mogu ti reci da je ovo sa vadenjem tipki stvarno najbolja ideja do sad :D
Korg X5D <3
izidor7
Napredujem
Napredujem

Post by izidor7 »

Složi babi ekološki daljinac...

Duga batina.. ili ako dobro ne vidi.. složi joj na špage... pa nek nateže... ak več nezna z elektronikokm!!!!

Sloši na Vunu.. pa more i šaltati dok štrika!!!!!! :lol:
Post Reply