Ajme što i ti goriš, pa ne vrijeđam ja nikoga samo kažem da nisi dobro postavio pitanje... Napisao si pitanje da nitko ziv ne kuzi sta ti trebas... Ja pisem po ovom forumu valjda godinu, dvije, tri i nikad nista nisam pitao direktno da mi treba, jer mi i ne treba, tako da vise samo odgovaram i dajem neke savjete. I kad sam nešto pitao, nisam dobio odgovor jer pitam stvari koje nitko ne radi... Reci sto trebas i ja cu ti rado odgovoriti sve mogucnosti i nacine kojima se to moze napraviti, ali da bi ti netko rekao mora znati što ti trebaš... Moram ici, kasnim... Pozdrav
gkrstini wrote:mislio sam da će mjeriti struju od 50 Hz, pošto je motor uštekan u gradsku mrežu, al mi je on nabrzinu objasnio samo da motor kad radi stvara impulse tako da iskri preko ćetkica ili slično

Evo tvoj tekst, sad govoris kako se radi o obicnim DC motorima a u ovom tekstu navodis 50 Hz i gradsku mrežu... Pitanje je nejasno jer vuces forumase da moraju razmisliti o kojem se motoru i naponu radi.... I ispada da te vrijeđam kad kažem da ti je pitanje glupo. Pa glupo je pitanje moram ti priznati.... Onda napisi DC motor 12 V i svi cemo znati sta ti trebas... Inace za DC motore je netko vec rekao kako se to radi pa necu ponavljati...
gkrstini wrote:ako ti znaš odgovor odmah ćeš znat, a ne bubanjem
Naravno da znam odgovoriti na pitanje koje ti ne znas postaviti:
"Kako da izmjerim broj okretaja DC motora 12 V i ispisem to na LCD-u, a da ne spojim nikakav brojac na osovinu nego preko zica napajanja???"
Al poceo si biti pametan i napisao post kao da smo svi mi glupi... Pa sto sad sto si ti naveo struju u hercima, pricao o naponu gradske mreže a mislio na DC motore, pa evo nek ti kolege objašnjavaju...
Nije bitno č i ć. ali ne možeš pričati o elektronici i napisati da je kapacitet kondenzatora 100 ohma, ili da je frekvencija istosmijerne struje 50 HZ. To ti je isto kao da napises kako voziš auto 130 km/dB.. Jednostavno to ne mozes grijesiti ako mislis da te smatramo ozbiljnim. Pa ako i ne znas sto je frekvencija, napon, struja onda pitaj i reci cemo ti, ali se nemoj bahatiti kad nisi u pravu...