Imam 9 mobilnih telefona pa sam ih mislio iskoristiti osim sto mi skupljaju prasinu Da li moze da se iskoristi primopredajnik iz mobilnog telefona.Naprimer da se napravi bubica od njega ili od prijemnika sirokopojasni prijemnik pa da se prisluskuju mobilni telefoni
mobitele NE MOZES prisluskivat! bar ne u samogradnji. to su uzasno skupi i komplicirani uredaji kojima ionako nemas pristup. to drzave kupuju a ne neko kome se prisluskuje iz fore.
u mobitelu imas primopredaju i svicher to ti je za signal a kako mislis od takvih djelova izvesti bubicu zbilja me zanima ako uspijes javi jer sam i ja jednom to pokusavao ali neuspjesno
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
STOJKE zaboravi mobitele, iscupaj iz njih mikrofon,displey i baci u smece.jedino sto mozes iskoristavati za prijemnike i predajnike su stariji daljinski telefoni do 900MHz, unutra se nadje korisnih stvari
Ja sam u ponekima nasao odvojena mikrovalna pojacala, jedno je bilo oko 3W snage. Ima i raznih oscilatora, koje pojacalo, buck converter, par SMD led dioda i sl.
Rasklopni mogu imati reed relej u tipkovnici.
''prijemnik'' radi na frekvenciji razlicitoj od predaje i sluzi direktno za komunikaciju s centralom, kojoj moras poslati puno podataka prije uspostavljanja poziva (imati racun, sim karticu i sl)...