Popravak dvd playera
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Popravak dvd playera
Problem je sljedeći:
Kad ubacim cd u player, on ga ne očita, odnosno piše da je cd s greškom. Kad ga otvorim vidim da player uopće "nema snage da zavrti taj cd". Kad ga ja malo "poguram" očita cd bez problema. Pokušao sam ga očistit dobro, ali i dalje ne radi osim na "guranje". Molim pomoć. Unaprijed hvala.
Kad ubacim cd u player, on ga ne očita, odnosno piše da je cd s greškom. Kad ga otvorim vidim da player uopće "nema snage da zavrti taj cd". Kad ga ja malo "poguram" očita cd bez problema. Pokušao sam ga očistit dobro, ali i dalje ne radi osim na "guranje". Molim pomoć. Unaprijed hvala.
Re: Popravak dvd playera
Ja bi rekao da je problem u drajveru za motor.
Kako popravit to? Promijeniti motor?pedja089 wrote:Ja bi rekao da je problem u drajveru za motor.
Nije problem u motoru nego u drajveru... traži shemu i gledaj koja komponenta neradi ispravno...
Elektroliti mreza ili spin motor.
Dijagnostika je jako jednostvna...pusti ga da ocitava i stavi prst na drajver motora...ako se opeces, menjaj motor...sam drajver nikada ne ode....problem je u kineskim motorima...
Neki kineski serviseri prelazu da se uradi sledece: skini motor i kratko ga prikljuci na 9 ili 12V...posle toga radi ali po mom iskustvu svega par dana, bolje ga zameniti...
Neki kineski serviseri prelazu da se uradi sledece: skini motor i kratko ga prikljuci na 9 ili 12V...posle toga radi ali po mom iskustvu svega par dana, bolje ga zameniti...
Hvala na odgovorima.
Proučio sam malo onu knjigu u pdf-u "Popravka audio tehnike", po svim naputcima iz te knjige čini se da je problem u motoru, a ne u drajveru.
Ali me ipak zanima malo više o tom drajveru, ako nekome nije problem da mi objasni ukratko.
Pokušat ću to pa ako crkne i nakon par sati, znam u čemu je problemvbmaster wrote: Neki kineski serviseri prelazu da se uradi sledece: skini motor i kratko ga prikljuci na 9 ili 12V...posle toga radi ali po mom iskustvu svega par dana, bolje ga zameniti...
Proučio sam malo onu knjigu u pdf-u "Popravka audio tehnike", po svim naputcima iz te knjige čini se da je problem u motoru, a ne u drajveru.
Ali me ipak zanima malo više o tom drajveru, ako nekome nije problem da mi objasni ukratko.
Kad spojim motor s nekom 9V baterijom, radi. E sad pitanje:
Ako ponovo zalemim motor na PCB hoce li radit to preporucuju kineski serviseri
Ako ponovo zalemim motor na PCB hoce li radit to preporucuju kineski serviseri
Pa probaj....pa javibeki41 wrote:Ako ponovo zalemim motor na PCB hoce li radit
Opet isti problem, zalemim ga i onda radi samo na "guranje". I primjetio sam da se previse griju hladnjaci, za 2min rada bili su prevruci.MORGAN wrote:Pa probaj....pa javibeki41 wrote:Ako ponovo zalemim motor na PCB hoce li radit
Na drajveru obicno nema hladnjaka...to sto si ti dodirivao je verovatno neki procesor i vrlo je verovatno da ako se tako brzo greje, nije ispravan...zato ti i motor ne radi...ja sam rekao da pipnes drajver motora, to je IC sa dva leptira sa strane za hladjenje...ne mora onaj stos uvek da bude uspesan...nekada to prodje, a nekada ne, sve zavisi koliko je motor ostecen, neka ga bas moras zameniti...
Koliko pisanje samo da bi odvio motor BACIO GA jer mu leka nema i stavio drugi. NEMOJ DA PODMAZUJES, RASTURAS, STAVLJAS NA VECI NAPON jer neces postici nista.... u krajnjem slucaju odgledaces mozda jedan film i stace ponovo.
Najlepse receno.alexa_pg wrote:Neispravan elektromotor.
Nema potrebe za mudrovanjem, motori su krs i kada ti neko lepo kaze menjaj motor nema potreba da se filozofira i trazi neki razlog, privremeno resenje nego odvrni ta dva srafa, kupi motor za 2 eura i popravi DVD. Uvek su me nervirale kolege koje su svaki kvar komplikovale bespotrebno i uvek kretale od kraja. Npr. TV ne startuje a on odmah: "Mozda je procesor crko pa odma narucuje procesor".
Ide se uvek od jednostavnijeg ka komplikovanijem jer je u obrnutom slucaju servisiranje elektro uredjaja jako skup sport.
Izvinjavam se ako sam nekog udavio ali nadam se da ce nekom i koristiti
I da, to sto su hladnjaci vreli je normalno